Metallmärkning med en CO2-laser

CO2-lasermaskiner kan direkt markera en mängd belagda metaller såsom anodiserad aluminium eller pulverlackerat rostfritt stål. Råmetaller avspeglar dock våglängden för en CO2-laser, vilket innebär att direktmarkering vanligtvis kräver en fiberlaserkälla. Lyckligtvis för CO2-laserägare finns det ett annat bra alternativ. Råmetaller som titan eller nickelbeläggning kan förbehandlas med en metallmärkningsförening före gravyr med en CO2-laser.

Gravyr på en flaska av rostfritt stål belagda med CerMark

Få broschyrer och prover

Få broschyrer och prov och mer information från oss eller vår lokala distributör.

Vad kan du skapa?

Med hjälp av en metallmarkeringssprej som CerMark, Enduramark, eller LaserBond kan laserägare utföra alla typer av spännande (och lönsamma) appliceringar såsom att personanpassa smycken och hängen, personanpassa flaskor av rostfritt stål, eller till och med serietillverkning av metalldelar/-komponenter.

Föreställ dig möjligheterna

Möjligheten att markera metaller med en CO2-laser öppnar dörrarna till många nya projekt. Från anpassade vattenflaskor och personanpassade telefoner för att identifiera taggar och streckkoder, metallföremål finns överallt. Lägga till en Epilog Laser-maskin i din verktygslåda låter dig ta vara på möjligheterna med att arbeta på spännande och lukrativa projekt.

Kvalitetsmärkningar med CO2

Du behöver inte en fiberlaser för att uppnå bra kvalitetsmärkningar på metal. Förbehandling av metall med ett särskilt märkningsmedel gör att du enkelt kan markera råmetaller med din CO2-laser.

Icke-förstörande märkning

Eftersom du skapar en märkning på ytan, snarare än etsning i själva metallen, äventyrar du inte metallens struktur och påverkar inte heller materialets integritet.

Industriella och kreativa applikationer

Oavsett om du applicerar streckkoder på en ändlös ström av delar eller anpassar en enda flaska, hjälper metallmärkningssprejen och en laser dig att få jobbet gjort.

Utforska

Vår exempelklubb varje månad innehåller många projekt med CO2-metallmärkning. Ta en titt på dem via länkarna nedan och få kostnadsfria designfiler som du kan använda med din egen laser! Se till att utforska hela vårt sortiment i exempelklubben, med fler än 150 inspirerande projekt för inspiration.

Lättanvänd

Det är lika lätt som att räkna till 3. Eftersom våra lasersystem i princip fungerar som vanliga skrivare är de  enkla att arbeta med.

lasermaskinsikon

Design

Skapa en ny sida i ditt grafikprogram. Importera eller skapa ditt egna mönster.

lasermaskinsikon

Installation

Skicka ditt mönster till lasern. I skrivardrivrutinen väljer du laserparametrarna du vill använda eller väljer en förinställd materialinställning från Epilogs omfattande databas.

lasermaskinsikon

Laser

Välj fil vid lasern, sätt ditt graveringsmaterial i maskinen, stäng luckan och tryck på GO. Lasern  sköter resten !

Maskinrekommendationer

Oavsett om du jobbar på enskilda objekt eller måste kunna hantera en stor arbetsbelastning, uppfyller en Epilog-lasermaskin dina behov. För pålitlig och effektiv märkning av metaller bör du överväga de här maskinerna eller se vår fullständiga produktlinje.

Vad mer kan en laser göra?

Lasermaskiner öppna upp en värld av möjligheter, så att du kan arbeta med många olika material för en mängd olika projekt. Utforska några andra spännande laserområden.

help desk software