Lasergravyrprojektet har två föremål: roliga och festliga, anpassade vinproppar samt en stilren jigg som håller dem på plats vid gravering. Jiggar är fantastiskt mångsidiga verktyg som kan skapas med valfritt skrotmaterial i din verkstad. De är helt återanvändbara. Dessa vinproppar passar perfekt till bröllopsfester och/eller gåvor till bröllopsgäster, företagsgåvor för vinproducenter eller presenter till nyinflyttade! Läs vidare för att lära dig mer om dessa två lasergravyrprojekt!

Ladda ner motiv
Material som behövs

  • Vinproppar
  • Vektorstiftsbord (tillval). Används för att skära jiggen för att hålla vinpropparna. Om du inte har ett vektorstiftbord kan du använda klossar, modelleringslera etc. för att stötta upp hörnen på ditt jigg-material. Se bara till att den är jämn hela tiden.
  • Epilog Laser-system

Vi använde en Fusion Pro 24 80-watt:

Vektorskärning: - Hastighet: 12 % // Effekt: 100 % // Frekvens: 100 %
Rastergravyr - Hastighet: 60 % // Effekt: 100 % // DPI: 300


Steg 1: Förbered konstverket

Anpassa dina designs efter behov. Du kan använda vår grafik för prover eller skapa ett eget personligt meddelande.

lasergraverad design på vinproppar

Steg 2: Skär en jigg

Använd skrotmaterial och lägg det på stiftbordet för att skära ut en jigg till vinpropparna. Kontrollera att materialet är i fokus med hjälp av den manuella fokusmätaren. Du kan välja att bara skära ett eller två hål till att börja med för att se till att inställningarna är korrekta. När du har fastställt rätt inställningar skickar du hela jobbet till lasern.

Placering av stiftbord i lasermaskin
Placering av stiftbord i lasermaskin

Steg 3: Placera vinpropparna i jiggen

Placera vinpropparna i jiggen och fokusera bordet. Om du använder en Fusion Edge- eller Fusion Pro-laser kan du använda IRIS-kamerasystemet för att se till att din design placeras korrekt. Om du inte har den funktionen kan du alltid rita en vektorruta runt grafiken och endast skicka vektorjobbet till lasern med den röda prickmarkören aktiverad. När den röda prickmarkören rör sig över jiggen ser du exakt var varje design kommer att placeras och kan justera enligt dina önskemål.    

Lasergravering av vinproppar

Steg 4: Bestäm dina parametrar

Se din bruksanvisning för rekommenderade graverings-/skärinställningar för din maskin och dess effekt. Ange dina inställningar i instrumentpanelen, fokusera lasern manuellt och skicka jobbet till lasern. Välj projektet på maskinen och tryck på "Go".

OBS: vi har noterat att vinpropparna i silver endast gav en svag gravering, medan resten gav en bättre kontrast. Om du väljer att köpa samma vinproppar kan du överväga att gravera de silverfärgade separat med lägre hastighet, eller att maskera dem med tejp och sedan färga dem efter graveringen.

Lasergraverade vinbägare
Lasergraverade vinbägare

Var kan du sälja lasergraverade vinproppar?

  • Vingårdar
  • Vinhandlare
  • Butiker för specialgåvor
  • Som gåvor på bröllop eller möhippa
help desk software