Oavsett om det är för sommargrillfesterna, en lokal restaurang eller för att laga mat hemma, är de här metallredskapen perfekta för såväl grillmästare som gourmetkockar! Ge dessa redskap en personlig prägel med en logotyp, ett namn eller ett kreativt citat. Att lasergravera metallköksredskap (eller andra metallredskap!) är en snabb och enkel anpassning att lägga till i produktlinjen!

Ladda ner motiv

Material som behövs


Vi använde en Helix 60 w:

Raster: Hastighet 15 % // Effekt 100 % // DPI 300 // Stucki-gravering // Center-centergravering


Steg 1: Konfigurera

Spreja redskapen med ett jämnt lager av ditt metallmärkningsmedel på det önskade gravyrområdet. Låt det torka i minst 5 minuter. Om du ett fiberlasersystem kan du skippa det här steget.
Ladda ner motivet ovan och importera det till ditt grafikprogram. Gör justeringar efter behov.

Designa filer för att lasergravera metallredskap

Steg 2: Förbered konstverket

Om du använder funktionen Center-centergravering ställer du in en ny hemposition i mitten av föremålet med hjälp av den röda prickpekaren som guide. Se till att motivet hamnar där du vill att det ska hamna. Rita en kontur runt motivet, skicka det till lasern med hastigheten 100 och effekten 0 och slå sedan på Red Dot Pointer på maskinens kontrollpanel. Låt locket till lasern vara öppet och se på när Red Dot Pointer ritar upp konturen. Gå tillbaka till grafikprogrammet och gör justeringar av motivet så att det passar in på redskapet.

metallredskap i en Epilog helix redo att lasergraveras

Steg 3: Skicka jobbet till lasern

Skicka jobbet till lasern med rätt parametrar för din maskins effekt. Du hittar rekommenderade materialinställningar i din maskins manual. När du använder ett metallmärkningsmedel börjar du på låg hastighet och hög effekt.

lasergraverade metallredskap

När gravyren är klar sköljer du av märkningsmedlet med vatten och sen är det bara att använda eller ge bort dit nya, anpassade köksredskap!

slutförda lasergraverade metallredskap

Var kan du sälja lasergraverade köksredskap?

  • Restauranger
  • Butiker som säljer köksredskap
  • Specialpresentbutiker
  • Matmässor
  • Som personanpassade inflyttningspresenter


help desk software