Lasergravyr på lekklossar är ett lukrativt användningsområde för laserägare, och de är populära presenter för blivande mödrar! Dessa söta och mångsidiga klossarna har två syften. När ett barn är litet passar de bra till att komma ihåg månatliga milstolpar, och när småbarnen blir äldre är klossarna utmärkta för att hjälpa dem att lära sig bokstäver och siffror! Om du tittar på stegen nedan kommer du att lasergravera lekklossar på nolltid!

Ladda ner motiv

Material som behövs


Vi använde en Fusion Pro 32 50 W koldioxid:

Vektor: hastighet 45 % // effekt 100 % // 500 DPI


Steg 1: Konfigurera

Placera träblocken på bordet. Du kan räta ut dem med en linjal om du vill, eller rada upp dem mot kanterna på bordet.

Lekklossar av trä utlagda inuti lasergravören

Steg 2: Förbered konstverket

Ladda ner motivet ovan och importera det till ditt grafikprogram. Gör justeringar efter behov. Observera att vi har lagt in hela alfabetet i filen samt siffror och olika djurmotiv. Du kan skapa hela alfabetet eller bara mottagarens namn.

Designfilerna för lasergravyr på träklossar av trä

Med Fusion Pros livekamera kan vi enkelt flytta konstverket till rätt plats på Epilog Dashboard - se filmklippet ovan för att se hur det fungerar. Om du inte har en Fusion Pro måste du se till att motivet är placerat där du vill ha det. Du kan rita en kontur runt motivet och skicka konturen till lasern och sedan aktivera Red Dot Pointer på din maskins kontrollpanel. Låt locket på lasern vara öppet när du kör testet och se Red Dot Pointer följa konturen. I ditt grafikprogram ska du justera motivet efter behov så att det passar klossarna.

Användning av Fusion Pros kamera för att placera konstverket

Steg 3: Skicka jobbet till lasern

Skicka jobbet till lasern med rätt parametrar för din maskins effekt. Våra klossar hade inte ytbehandlats, så vi rekommenderar att du använder lasergravyrfunktionen Bottom-up för att undvika för mycket rök/rester på de graverade delarna på ditt motiv. Du kan välja att ytbehandla eller fläcka/färga klossarna före eller efter gravyren.

lasergravyr på lekklossar av trä
lasergraverade lekklossar av trä
grupp med lasergraverade lekklossar av trä

Var kan man sälja lasergraverade lekklossar?

  • Barnbutiker
  • Leksaksaffärer
  • Onlinebutiker
  • Specialpresentbutiker
  • Restauranger


help desk software