Hej och välkommen igen till Epilog-studion! I det här projektet kommer vi att göra en skiktad akrylskylt med olika färger på akrylskivan. Ta en titt på videon ovan eller följ projektet nedan för att lära dig om vårt arbetsflöde för att skära ut en serie lager och hur man skär ut klisterpapper applicerat på akryl.

En Epilog Laser-maskin utmärker sig för att snabbt skära komplexa former ur materialskiva. Detta projekt visar ett enkelt men effektivt sätt att ta de formerna och skapa djup som verkligen gör att en bit sticker ut.

Ladda ner motiv

Material som behövs


Vi använde oss av en 80-watt Fusion Pro 32:

Akrylskärning

Vektor // hastighet 12% // Kraft 100% // Frekvens 100%

Skärning av akryl och självhäftande papper (kombinerat)

Vektor // hastighet 10% // Kraft 100% // Frekvens 100%

Utskuren självhäftande papper

Vektor // hastighet 20% // Kraft 10% // Frekvens 100%


Komma igång

För detta projekt använder vi oss av Fusion Pro 32 med ett 80-watt laserrör och det valfria bordet i lamellstil som är perfekt för att skära stora former av akrylskivor.

I Adobe Illustrator vi har skapat en modell som ett 3D-exempel på hur vårt slutliga projekt kommer att se ut med hjälp av Illustratörs 3D / med funktionerna avfasning och pressa. Skapa en 3D-digital modell som detta är ett utmärkt sätt att utveckla ett koncept för ditt projekt. Även om detta inte är ett nödvändigt steg låter det dig visualisera hur ditt sista stycke kommer att se ut innan du går vidare till produktionsfasen med lasern.

Vi har förberett våra skikt som skurna linjer färgade för att matcha våra akrylskivor. Innan vi skriver ut till Epilog Software Suite kommer vi att se till att vi har stängt av alla skikt i Adobe Illustrator som vi inte vill skriva ut. Sedan centrerar vi alla våra skärlinjer till tavlan. Detta kommer att förenkla arbetsflödet när vi är i programvarusviten. Skriv ut filen till Software Suite.

Upprätta inställningar och arbetsflöde

Vi börjar med att importera 1/8tums inställningar för akrylskärning från programvaruseriens materialdatabas. Vi klickar på knappen "Importera materialinställningar" inom vår process. Välj sedan alternativet "Skärning 1/8tum (3mm)" från avsnittet Akryl i fliken Vektor.

Programvarusviten tillämpar inställningarna på vår process.

Skärinställningar (Akryl)
Maskin: 80 Watt koldioxid Fusion Pro
Hastighet12 % Styrka100 % Frekvens100 %
(Se till att se de rekommenderade materialinställningarna i din maskins manual.)

Därefter ställer vi in Typ av process till "Av". Vi ska nu dela upp denna process i de enskilda skikten och ställa in Typ av process till "Av" innan delning kommer att som standard att stängas av . Detta gör det lättare att aktivera varje process individuellt för utskrift till lasern.

För att skilja vår grupp av skurna linjer efter färg klickar du på knappen Färg bredvid Dela upp efter: i processalternativen. Detta kommer att separera alla våra färgade skurna linjer i separata processer samtidigt som materialinställningarna och processtypen vi använde tidigare behålls.

Samtidigt kan Sammanfoga -funktion användas för att omgruppera textskurna linjer med vårt mörkgröna skikt för att hålla dessa två skyltskikten grupperade. Vi kommer att skicka dem till lasern samtidigt.

Epilog programvarusvit tillåter oss att ge unika namn för varje process i vårt jobb. Så innan vi börjar skära akryl för vår skylt kommer vi att byta namn på varje process till färgen på akryl som vi kommer att skära den från. Även om det inte är ett nödvändigt steg kommer detta att göra processerna lättare att arbeta med när vi skickar dem till lasern. Med nya namn för alla våra processer är vi nu redo att börja skära med lasern.

För att skicka våra första skärningar till lasern ska du helt enkelt ändra processtypen från Av till Vektor. Vi börjar med vår gröna akrylprocess.

Skriva ut våra skikt

Se till att fokusera lasern på materialet och placera skärlinjerna i programvarusviten så att de passar akrylskivan. Välj sedan "Skriva ut" för att skicka de skurna linjerna till lasern. På lasern väljer du jobbet och trycker på startknappen.

När vi har skurit vår första akrylskiva kommer upprepar vi den här processen tills vi har klippt ut alla skikt och bitar som vi behöver för att sätta ihop vår skylt. För varje skiva akryl ställ in Typ av process för det skikt som du vill skära till "Vektor" inom programvarusviten och se till att alla andra skikt är inställda på "Av". Skriv sedan ut den till lasern.

Skära det översta skiktet

För vårt sista akrylskikt kommer vi att skriva ut texten och mörkgrön akrylprocess. Vi kommer att använda slitstarkt, klibbigt vitt papper och ett överlägg med teknik för utskärning på ytan av den mörkgröna akrylen för att skapa den vita textning för vår skylt.

Vi tar bort maskeringsmaterialet från den blanka sidan av vår mörkgröna akryl.

Sedan tar vi bort underlaget från självhäftande papper och tillämpar det på ytan på vår mörkgröna akryl och placerar den ungefär där vår text kommer att ligga.

Tillbaka i programvarusviten kommer vi att justera hastighets- och effektinställningarna för de gröna kompletta akrylskärningarna och överlagring av utskurna papper.

Vi använder 10% Hastighet, 100% Effekt och 100% Frekvens för våra fullständiga skärningar som går igenom både självhäftande papper och akryl.

Skärinställningar (Akryl och självhäftande papper)
Maskin: 80 Watt koldioxid Fusion Pro
Hastighet10 % Styrka100 % Frekvens100 %
(Se till att se de rekommenderade materialinställningarna i din maskins manual.)

Vi använder 20% hastighet, 10% Effekt och 100% Frekvens för utskärningar av vår vita textning. Denna utskärning kommer att bara skära igenom det vita självhäftande papperet utan att skära igenom den mörkgröna akrylen. Detta gör att vi kan skära bort överskottet av vitt papper. Skriv ut jobbet till lasern och välj det på maskinen och tryck på Start.

Inställningar för utskärning (Självhäftande papper)
Maskin: 80 Watt koldioxid Fusion Pro
Hastighet20 % Styrka10 % Frekvens100 %
(Se till att se de rekommenderade materialinställningarna i din maskins manual.)

Hopsättning

Skala sedan bort det överflödiga vita pappersklistermärket för att bara lämna kvar texten.

När alla akrylskikt är klara gör vi en snabb torr passform för att vara säker på att skikten är redo för slutlig hopsättning.

Vi river bort allt återstående maskeringsmaterial från varje akrylskikt.

Vi limmar sedan skikten ihop med cyanoakrylatlim (CA).

Med placeringen av det sista skiktet så har du det: en unik skiktad akrylskylt skapat med en Epilog Laser.


Var kan du använda och/ eller sälja anpassade laserskurna akrylskyltar?

  • Till lokala företag
  • För ditt företag eller skola
  • För riktningsskyltar
  • Museum och pedagogiska visningar


help desk software