Att laserskära skumbokstäver är ett lysande användningsområde för din maskin från Epilog Laser. Lasern skär enkelt igenom skummaterial så att du kan skapa flerdimensionella delar till skyltprojekt, rekvisita och mycket mer! Lägg till personanpassade meddelanden vid nästa evenemang eller fest med den här roliga idén.

Ladda ner motiv


Material som behövs

  • Polytetylenskumm – vi har valt en fjärdedel av arkstorleken, som är 1371.6 mm (54 tum) gånger 609,6 mm (24 tum), och (25,4 mm (1 tum) tjock. Beroende på ditt bords storlek kan du behöva skära ut skummet manuellt med en verktygskniv och sätta in det i lasern, eller be om ett skumblad i anpassad storlek.
  • Sprejfärg (frivilligt).
  • Verktygskniv (frivilligt).
  • Epilog Laser-system

Vi använde en Fusion Pro 48 120w:

Gravering: Hastighet: 24 % // Effekt: 100 % // Frekvens: 100


Steg 1: Konfigurera

Öppna bildfilerna och anpassa dem om det behövs. Om du väljer ett annat typsnitt bör du se till att det är tjockt nog att hålla när du förflyttar och monterar/ställer upp bokstäverna. Tunnare typsnitt kan vara ömtåligare. Tjockare typsnitt gör att de inte går sönder lika lätt.

motiv för laserskärning av skumbokstäver

Steg 2: Skicka jobbet till lasern

När du har förändrat konststycket enligt tycke och smak ska du sätta in skumdelen i lasern och skicka över jobbet med rätt parametrar för din maskin. När du har fokuserat ska du manuellt flytta upp bordet med 0,15 tum. Det bidrar till att kontrollera att strålen helt går igenom skummet. Skummet är inte så tätt, och därför behöver du sannolikt inte ha jättehög styrka för att skära igenom det, och du kan alltid köra den igen om lasern inte går igenom helt. När du har fokuserat ska du manuellt flytta upp bordet med 0,15 tum. Detta hjälper till att säkerställa att strålen går helt genom skummet. Skummet är inte särskilt tätt, så du kommer förmodligen inte att behöva massor av kraft för att skära igenom det, och du kan alltid köra det igen om lasern inte går igenom helt första gången.

laserskärning av flerdimensionella skumbokstäver

Steg 3: Spreja (färglägg) och visa!

När dina bokstäver har skurits ska du tillsätta ett par lager sprejfärg. När färgen har torkat är allt klart!

Färglägg dina bokstäver eller fraser med sprej så att de passar dekorationen.
De färdigställda laserskurna skumbokstäverna.

Var går det att sälja lasergraverade skumbokstäver?

  • Till skyltfönster
  • Evenemangsskyltar
  • Roliga maskeradprylar till fotografering


Beställ broschyr och prover utan kostnad

Få broschyrer och prov och mer information från oss eller vår lokala distributör.

*
*
*
*


help desk software