Julen är en bra tid att dela ett glas vin med vänner. Vad kan väl passa bättre än att fira julen med en ny blandning från detta laserskurna vinadventsträd? Varje dag fram till jul kan du njuta av en ny vinsort eller kanske en gammal favorit. Du kan även välja att ta bort de graverade numren och använda trädet som ett vanligt vinställ.

Oavsett om du äger en vinbutik som använder trädet för att visa din produkt eller ger bort trädet som en present, är det laserskurna vinadventsträdet ett fantastiskt komplement till din nuvarande julpyntning.

Och som en annan bonus kan denna designfil skalas till nästan vilken storlek som helst – du kan ytterligare anpassa idén genom att ändra trädet så att det passar till ölflaskor, burkar eller mini-flaskor!

Läs mer om hur du skapar ditt träd!

Ladda ner motiv


Material som behövs


Vi använde en Fusion Pro 48 120w:

MDF-träd

Gravera: DPI: 600 // Hastighet 100 % // Styrka 80 %

Vektor – hastighet 6 % // kraft 100 % // frek. 50 %

Plaststjärnor

Vektor – hastighet 20 % // kraft 100 % // frek. 50 %


Steg 1: Förbered ditt primära material

Förbered din MDF/trä för lasermaskinen. Vi valde att använda förmålad MDF, så allt vi behövde göra var att maskera en sida av våra ark för att skydda ytorna från att skär- och graveringsrester. Om du använder material utan finish, men vill att den sista biten ska målas, kan du antingen måla dina ark innan du maskerar, eller så kan du måla komponenterna när de har klippts ut.

Applicera maskering på ytan på MDF

Steg 2: Förbered ditt sekundära material

För stjärnorna som pryder toppen av vårt träd applicerade vi dubbelsidig tejp på baksidan av plasten innan laserskärning. När tejpen applicerats skyddas den exponerade sidan med en film som vi skalar av senare. När vi skär ut stjärnorna med lasern kommer vi att skära igenom både plast och lim. Detta innebär att vi har ett jämnt lager självhäftande tejp över alla våra stjärnor. Du kan även avstå från tejpen i detta skede och helt enkelt applicera tejp efter att stjärnorna har skurits ut, men om du vill följa vår metod, se till att applicera lite tunn dubbelhäftande tejp på baksidan av din plast innan du börjar klippa med lasern.

Dubbelhäftande tejp på baksidan av den guldfärgade plasten.

Steg 3: Förbered konstverket

När du har förberett dina material gör du alla design- och storlekjusteringar på konstverket.

Adventsträdfiler i Illustrator

Steg 4: Skär och gravera trädkomponenterna

Eftersom trädkomponenterna kommer att kräva två ark, måste du köra dem med två jobb. Skicka jobb till maskinen genom att skriva ut dem från din grafikprogramvara. Sätt i det första arket med ditt primära material i lasern. Fokusera bordet mot materialet och kör sedan det första jobbet för trädkomponenterna. När du är klar, rensa arbetsområdet och sätt sedan in det andra arket. Kör det andra jobbet för att skapa resten av dina trädkomponenter.

Adventsträdet som skärs ut i lasern
Närbild på hålen som skärs ur med laser på adventsträdet

Steg 5: Skär ut stjärnorna

Sätt in plasten i maskinen. Skicka stjärnjobbet till maskinen genom att skriva ut dem från din grafikprogramvara. Fokusera bordet mot plasten och kör sedan det jobbet.

Laserskärning i tunn plast till guldstjärnor

Step 6: Måla och montera

När dina komponenter har graverats och skurits, applicera ett par lager färg på siffrorna på trädet. När färgen har torkat tar du bort maskeringen.

Painting the numbers on the tree with acrylic paint
Removing masking after laser engraving

Then peel off the protective layer of the double-sided tape on the back of your stars and affix the stars to the top of your two main tree components.

Adhering the laser cut plastic star to the advent tree

Connect the main tree components using the base supports and the top connector.

Slotting the tree components into the base supports

Place the wine bottles into the tree and enjoy a very merry month!

Wine bottles in the completed advent tree.
The completed laser cut wine advent tree with wine bottles.
Happy Holidays from Epilog Laser!

Where can you sell laser cut wine advent trees?

  • To wine/liquor stores
  • Butiker för specialgåvor
  • To wineries, bars, or restaurants
  • Nätbutiker


Beställ broschyr och prover utan kostnad

Få broschyrer och prov och mer information från oss eller vår lokala distributör.

*
*
*
*


Populära sidor

help desk software
Portions of this page translated by Google.