Välkommen tillbaka till Epilog-studion! I denna projektöversikt tar vi en titt på hur man konstruerar en LED-upplyst skylt. Kolla in videon ovan eller läs om projektet nedan för att se hur skuren och graverad akryl och en laserskuren skiva av plywood kan användas för att skapa ett enkelt men effektivt visningsobjekt.

En av de mångsidiga och inspirerande aspekterna av en Epilog Laser-maskin är att den kan användas till att gravera grafik som kommer att stå i centrum för din färdiga artikel och kan också användas för att skära ut delar och bitar som kommer att användas för att producera resten av ditt projekt. Många projekt kan använda laserns förmåga att producera skarpa, rena och anpassade illustrationer. Vissa kan utnyttja lasermaskinen som ett tillverkningsverktyg och andra kan använda båda funktionerna.

Ladda ner motiv


Material som behövs


Vi använde en Fusion Pro 48 120w:

Plywood

Vektor – hastighet 25 % // kraft 100 % // frek. 10 %

Akryl

Vektor – hastighet 10 % // kraft 100 % // frek. 100 %

Gravering - Hastighet: 100% // Effekt: 50% // Upplösning: 500 Bildpunkter per tum


Förbereda vår akryl

Vi börjar med att spraymåla baksidan av ett 12" x 24" ( 304,8 mm x 609,6 mm)-akrylark. Du kan använda valfri färg för detta men vi använder svart för att ge oss en fin skarp kontrast. Om din akryl är maskerad ska du se till att avmaskera en sida före målning.

Sprejmåla en skiva av akryl ute

Skära vår plywood

Medan färgen torkar låt oss skära ut träkomponenterna för vår skylt. Vi laddar vårt plywoodskiva i maskinen. Vi använder en 120-watt Fusion Pro 48 , som passar ett standard 24" x 48" (609,6 mm x 1219,2 mm)-plywoodarkfrån järnaffären ganska snyggt. Om du använder en mindre maskin ska du bara se till att använda en mindre träskiva och möjligtvis skära ut komponenterna i flera satser.

Ladda en hel skiva med plywood i en Epilog Laser Fusion Pro

Vi använder lite ljus 1/4" ( 6,35 mm) plywood, men du kan använda vilket trä eller annat lasersäkert material du vill - det kommer bara att påverka vikten på din färdiga skylt och inställningarna du måste använda när du skär med lasern. Vänd dig alltid till i din lista över rekommenderade materialinställningar i lasermenyn för ett bra ställe att börja finjustera din hastighet och kraft.

Närbild av två skivor plywood

I själva verket är vår 1/4" ( 6,35 mm) plywood nästan 0,2 tum (5,08 mm) tjock, vilket vi har tagit hänsyn till i fingerskarvarna i vår designfil. Om du arbetar med ett tjockare material måste du justera bildmaterialet allt eftersom.

Närbild av ändträkubbar från en skiva av kvarts tum plywood

Alla våra stycken passar väl in i ungefär två tredjedelar av vår plywoodskiva. Så vi tillämpar våra inställningar med 25% hastighet, 100% effekt och 10 frekvens och skickar den till lasern för att skära ut dem.

Komponenter till skylt som är klara att skriva ut i Epilog programvarusvit
Skärinställningar (Plywood)
Maskin: 120 Watt koldioxid Fusion Pro
Hastighet12 % Styrka100 % Frekvens100 %
(Se till att se de rekommenderade materialinställningarna i din maskins manual.)
Epilog Laser gör en första skärning i plywood.
Epilog Laser skär ut bitar av plywood.
Epilog Laser-maskin som skär ut ett nyckelhål
Epilog Laser-maskin som skär ut fingerskarvar.
Ett laserskuren skiva av plywood i en Epilog Laser-maskin.

Måla våra plywoodkomponenter

När vi så har våra plywoodstycken tar vi styckena som kommer att figurera på utsidan av skylten och spraymåla dem svarta. Detta inkluderar den främre ramen, sidoytorna och bakpanelen. Måla dem svart hjälper till resten av skylten att smälta samman och riktar fokuset på vår skylts illustrationer. Än en gång kan du dock måla, betsa eller på annat sätt avsluta de komponenter som du vill.

Sprejmåla laserskuren plywood.

Gravera vår akryl

Härnäst under tiden som vi väntar på att styckena ska torka graverar vi vår målade akryl med vår grafik. Vi använder ett 12" x 24" ( 304,8 mm x 609 ,6 mm)-ark, och vi kommer att skära ut en rektangel som är något mindre än så. Vi har också sett till att vår akryl har rundade hörn. Dessa hörn täcks av skyltens främre ram och hjälper till att säkerställa att vi inte stöter på några problem som att passformen är för snäv.

Vi kommer att gravera på baksidan av akrylen. Vi kommer avspegla grafiken så att den läser korrekt när den ses framifrån. Vi skriver ut grafiken till lasern och låt maskinen göra jobbet.

Avspeglad skyltgrafik i CorelDRAW.

Justera dina inställningar på ett lämpligt sätt – vi använder 100% hastighet, 50% kraft och en upplösning av 500 bildpunkter per tum för graveringen och 10% hastighet, 100% effekt och 100% frekvens för skärning.

Avspeglad skyltgrafik i Epilog-instrumentpanel.
Graveringsinställningar (Akryl)
Maskin: 120 Watt koldioxid Fusion Pro
DPI500 Hastighet100 % Styrka50 %
(Se till att se de rekommenderade materialinställningarna i din maskins manual.)
Lasergravering av sprejmålad akryl.
En annan vinkel på målad akryl som graveras.
Skärinställningar (Akryl)
Maskin: 120 Watt koldioxid Fusion Pro
Hastighet10 % Styrka100 % Frekvens100 %
(Se till att se de rekommenderade materialinställningarna i din maskins manual.)
Epilog Laser-skärning genom akryl.

Montering av skylten

Nu är det dags för montering. Vi startar med att skapa vår inre ram genom att limma ihop hörnen med hjälp av några 1-2-3 block för att se till att vi uppnår de rätta vinklarna. Vi kommer också att limma in våra hörnytor vilket ger oss en yta att montera bakpanelen på.

Limma ihop laserskurna plywoodkomponenter.
Limma ihop laserskurna fingerskarvar av plywood.

Därefter fäster vi sidoytorna på vår yttre ram. Var noga med att vända den inre ramen så att de platta hörnytorna ligger på marken. Detta säkerställer att en flik skapas på insidan av den yttre ramen eftersom de inre ramkomponenterna inte är så breda som de yttre komponenterna. Denna flik kommer att vara dit vi sätter in vår akrylfront senare.

Applicera lim på en laserskuren plywoodbit.
Flera skruvtvingar håller samman två limmade plywoodkomponenter.
Ytterligare skruvtvingar som säkrar en laserskuren limmad plywood.

När det är gjort måste vi applicera lite folieband till ramens inre ytor. Vi vill täcka insidan av lådan med reflekterande material så att ljuset från våra lysdioder studsar runt bakom akrylen och ger oss något jämn belysning.

Skala bort reflekterande folietejp.

Vi använder tejpen på vår ram och sedan applicerar vi den på bakpanelens inre sida. Vi behöver inte vara helt precisa med våra kanter eftersom de inte kommer att synas på det färdiga stycket.

Applicera folietejp på insidan av lådans laserskurna sidor.
Applicera folietejp på baksidan av plywoodpanelen.
Plywoodpanelens baksida täckt med folietejp.

Vi kommer att gå tillbaka med ett precisionsblad och en skruvmejsel för att säkerställa våra olika monteringshål inte är blockerade.

Använd en X-ACTO-kniv för att skära bort folietejpen från ett spår med nyckelhål.

Vi kommer att säkra vår bakpanel med några muttrar och bultar.

Bultar placerade i bakpanelens hål.
Säkra en mutter runt en av bakpanelens bultar.

Sedan är det dags att lägga till våra självhäftande LED-ljusremsor. Våra självhäftande lysdioder var inte så klibbiga som vi hade önskat. Till slut fungerade tillräckligt bra men du kanske vill utforska andra alternativ.

Flexibel, skärbar, självhäftande USB-LED-ljusremsa.
Applicera självhäftande LED-ljusremsa på insidan av lådan.
LED-ljusremsa på insidan av skyltlådan.
LED-ljusremsa på det inre hörnet av skylt¨lådan.

Härnäst lägger vi ramen på dess rygg och akrylskivan på fliken skapad av den inre ramen.

Placera akrylen på framsidan av skyltlådan.
Närbild av insättning av akryl på framsidan av skyltlådan.
Bakgrundsbelyst akryl med LED-ljusremsan.

Vi testar lysdioderna för att se att allt fungerar som det ska. Sedan limmar på den främre ramen.

Applicera lim på skyltlådans exponerade framkanter.
Placera skyltens frontram på ett lim och säkra den i lådan.

Vi kan sedan koppla in skylten och vi är färdiga. Vi har nu en färdig skuren LED-belysning och graverad med en Epilog Laser.

Färdig LED-belyst skylt på ett skrivbord bakom ett mikroskop.

Förhoppningsvis har detta projekt hjälpt till att inspirera dig att tänka på hur en lasermaskin kan användas och inte bara gravera detaljerade illustrationer utan också hur den kan användas vid tillverkning av delar och stycken. Tills nästa gång, lyckat laserarbete!


Var kan du använda laserskärning och lasergraverad LED-belyst akrylskyltar?

  • Klassrum
  • Bibliotek
  • Visningar på försäljningsställen
  • Fikarum på kontor


Beställ broschyr och prover utan kostnad

Få broschyrer och prov och mer information från oss eller vår lokala distributör.

*
*
*
*


help desk software