Hej, Ben från Epilog här. Välkommen igen till Epilog Studio. I den här Halloween-utgåvan av Epilogs DIY Sample Club presenterar vi gravering av en kokosdörrmatta med ett Halloween-meddelande och behandling med typsnitt.

Ladda ner motiv

Material som behövs


Vi använde oss av en 80-watt Fusion Pro 32:

Kokosgravyr

Gravyr // Hastighet 30 % // Effekt 100 % // Stucki-raster // Riktning nedifrån och upp


Materialinformation

Kor, som skördas från kokosnötens yttre skal, är en förnybar fiber som används i olika produkter som väv för att tillverka påsar, borstar, rep och dörrmattor.

kor kokosskal råmaterial obearbetat
kor kokosvävmaterial påsar
kokosborstar för rengöring av fat
kokosnörbuntar staplade organiserade

En kokosdörrmatta kan anpassas på många olika sätt, med allt från säsongsteman till abstrakta mönster och släktnamn, och hjälper till att skapa extra intäkter för dina personanpassade produkter.

kokosdörrmatta säsongsdörrmatta med pumptema helgdag
släktnamn kokosdörrmatta lasergravering

Skaffa teckensnitt kostnadsfritt

Medan maskinen startas vill jag passa på att berätta lite mer om Halloween-typsnittet från Dafont.com som vi använder. Dafont är en av de mest populära webbplatserna med gratis teckensnitt. Den har tusentals teckensnitt uppdelade i hundratals teman. De tillgängliga temakategorierna förenklar sökningen av typsnitt som passar perfekt för dina projekt. Du hittar en länk till teckensnittet vi använde i videobeskrivningen eller sidan under den.

dafont webbplats gratis teckensnitt för laserprojekt
dafont gratis halloween-teckensnitt för laserprojekt

Komma igång

Låt oss först ladda kokosdörrmattan på 24 x 18 tum (610 x 457 mm) i vår Fusion Pro 32-laser på 80 watt. När materialet sitter på plats i maskinen använder vi den manuella fokusfunktionen för att sätta materialet i fokus.

placera dörrmattan i fusion pro-lasern
fokusera fusion pro till kokosmattans tjocklek

Filinformation och -förberedelse innan utskrift

Den här projektfilen finns tillgänglig i olika filformat (CDR, AI, PDF och EPS) så se till att du laddar ner rätt fil.

konstverk halloween-dörrmatta filalternativ i zip

I CorelDRAW har vi ställt in sidbredd och höjd för att matcha dörrmattans mått på 24 x 18 tum (610 x 457 mm) och skrivit vår Halloween-fras, Trick or Treat, Wipe Your Feet. Sedan applicerar vi CF Halloween-teckensnittet från Dafont.com på texten.

halloweenmatta grafik coreldraw för kokosdörrmatta

Därefter skriver vi ut filen till lasern. Med Epilog Engraver vald som skrivare skriver vi sedan ut projektfilen till Epilog Dashboard, där vi ställer in materialparametrar och övriga inställningar.

skriva ut halloween-kokosdörrmatta från coreldraw

Överföringsprocessen och laserparametrar

Det första du lägger till på Epilog Dashboard är IRIS-kamerans realtidsvy av kokosmattan i arbetsytan på Fusion Pro. IRIS-kameran ingår i alla Fusion-system. Med denna unika Epilog-funktion kan du snabbt dra och släppa grafiken där du vill att den ska visas på produkten och sedan skriva ut den på exakt samma plats.

iris-kameravy överlägg av grafik kokosdörrmatta

I det här exemplet använder vi det övre vänstra hörnet som startläge och linjalguider för att anpassa vår CorelDRAW-sida och grafiken till kokosmattan.

tom kokosdörrmatta i läge övre vänster hörn

Vi ställer vi in parametrarna för kokosmaterialet i Epilog Dashboard.
Obs! Beroende på konfigurationen och Epilog Laser-systemets uteffekt föreslår vi att du kör några testgraveringar för att anpassa inställningarna till den specifika lasermaskinen.

Graveringsinställningar (kokosdörrmatta)
Maskin: 80 Watt koldioxid Fusion Pro
Hastighet 30 % Styrka100 % Frekvens100 %
(Vi rekommenderar inställningarna Wood: Deep Engraving som är förinställda i Epilog Dashboard och visas i maskinens handbok.)
Epilog Dashboard registrering med IRIS-kamera fil för ansiktsskyddet

När vi har konfigurerat färdigt materialparametrarna och Fusion-laserinställningarna visas körtiden för varje process i processpanelen. Du hittar projektets totala körtid i det nedre vänstra hörnet på Epilog Dashboard och på kontrollpanelen när den skrivs ut till lasern. Projektets körtid är ett ovärderligt verktyg för att effektivt hantera laserns arbetsflöde och snabbt ta fram prisuppgifter för projektet åt företagskunder baserat på timkostnad.

epilog dashboard visning körtid process
epilog dashboard visning total körtid process

Framme vid laserskäraren

Med parametrarna inställda och grafiken tryckt på vår laser är allt som återstår att trycka på laserns startknapp för att gravera vårt dörrmattsprojekt.

kontrollpanelens jobbvalslista displayinformation
kontrollpanelens jobb kör displayinformation

Med ett branschledande rörelsekontrollsystem och de snabbaste graveringshastigheterna i branschen gjorde Fusion Pro ett snabbt jobb med vårt projekt med kokosdörrmattan. Och titta på kontrasten på märket!

gravyr på halloween-dörrmatta med fusion pro progression1
 gravyr på halloween-dörrmatta med fusion pro progression4
gravyr på halloween-dörrmatta med fusion pro progression 5
gravyr på halloween-dörrmatta med fusion pro progression 6
halloween-kokosdörrmatta i fusion pro bed arbetsyta slutlig

Personanpassad kokosdörrmatta

Och då var det färdigt, gott folk! En kul och festlig dörrmatta för hemmet, perfekt för alla dörrar och entréer denna Halloween!

gravyr halloween-dörrmatta på dörrtröskeln


help desk software