Laserskärningssystem: Så här används en Epilog Laser för att skära ut mönster och motiv.

Letar du efter en laser som kan laserskära trä, akryl, plast, tyger eller många andra icke-metalliska material? Genom laserskärning med ett Epilog Laser-system kan du skapa invecklade motiv och ytterst detaljrika former i alla de materialen och många fler.

Systemet är anslutet till din dator precis som en skrivare och skär ut motiven som du skapar i de flesta grafikprogrammen. Ställ in sidstorlek till storleken på föremålet som du graverar, skapa din bild och skriv ut den till lasern – den kommer till och med att gravera materialet med samma system.

Går det att skära genom metall? Nej, frekvensen hos koldioxidlasern kräver hög wattförbrukning av lasergravyrmaskin för att skära genom metaller. Epilogs koldioxidlasersystem passar bäst för att skära trä, akryl, plast och tyg. Är du osäker på materialet? Prata med vårt Applications Lab om ditt material.

Det bästa sättet att beskriva hur våra lasersystem fungerar är att jämföra systemet med din skrivare. Genom att använda liknande teknik tar vi bilderna som du brukar skriva ut på papper, men istället lyser vi med en koldioxidlaserstråle som graverar och skär ditt motiv på en mängd olika material.


  • Lasergravyrmaskin: Koldioxidlaserkälla, 30–120 watt
  • Graveringsmaterial: Trä, akryl, plast, glas, läder, Corian, tyger, lackerade metaller, anodiserad aluminium, sten, marmor, keramik, Mylar, pressboard med mera.
  • Skärningsmaterial: Trä, akryl, plast, polyoximetylen, tyger, läder, melamin, papper, gummi, faner och kork med mera

Fördelarna med skärning med koldioxidlaser

  • Lasern skapar en ljusstråle som används för att skära igenom materialet, så det finns ingen del av lasersystemet som kommer i kontakt med materialet.
  • För tunnare material innehåller alla Epilogs lasersystem ett integrerat vakuumbord som håller ner papper, tyger och tunna plaster när du skär genom materialet.
  • Lasern är otroligt precis och följer mönstret som du ritat upp på skärmen.
  • Skär flera mönster från samma materialstycke. Du kan skriva ut materialet till lasern genom en mängd olika program, bland annat CorelDRAW, AutoCAD och Adobe.

Vi tillverkar fyra olika produktlinjer med lasergraveringssystem för att tillgodose dina behov. Från vår skrivbordsserie Zing Laser till våra toppmoderna lasergraveringssystem i serien Fusion – vi har den lasergravör som du behöver.


Bildskärning med ett par enkla steg

Grafik i datorn

Med grafisk programvara ritar eller importerar du den form du vill skära ut. I detta exemplel skär vi ut en intrikat grind i 1/8-tums alträ.

Enheten graverar och skär med ett enda system. För att informera lasern om att linjerna vi har på skärmen ska skäras ut ställer vi in dem på 0,001 tum. Lasern läser av alla linjer under 0,001 tum och tolkar dem som linjer att skära ut.

Laserskärning av trä

Placera ditt träskikt på bordet och skriv ut bilden med lasern. Systemet är anslutet till din dator på samma sätt som en skrivare. Ställ in en hastighet och styrka i skrivardrivrutinen för materialet som du ska skära, och skicka informationen till lasern.

Lasern kommer automatiskt att justeras till rätt höjd baserat på tjockleken i det material som du skär eller graverar i.

Laserskuren grind

Slutprodukten är en invecklad uppsättning med grindar som är 4 tum höga. Som du ser gör lasern ett fint arbete med slingorna och de små detaljerna. Du kan använda clipart, logotyper, AutoCAD-filer och de flesta andra grafikfiler.

Skapa fotoramar av trä, minnestavlor, inläggningar och mycket mer. Det finns hur många möjligheter som helst! Samma lasersystem kan dessutom gravera och skära akryl, plast, läder, gummi och många fler material och även märka metall permanent.


Varför är era lasergraveringssystem bättre än ett glaslaserrör?

Genom att använda laserrör som är gjorda av metall med keramikkomponenter kan vi avfyra våra lasrar mycket snabbare än glaslaserrrör, vilket ger oss mycket högre graveringskvalitet. Dessutom kyls våra laserrör av luft. Ingen vattenkylning krävs.


Var kan jag få mer information eller boka en demonstration?

Fill out the form on this page and we'll send you laser engraved and cut samples and a full product line brochure that will show you what you can do with a laser engraver machine.

Request Brochure & Samples

Receive a Brochure and Engraved Samples

hjälp skrivbord mjukvaran
Portions of this page translated by Google.