Epilog Legend Lasergravyrmaskin

Legend-serien erbjuder våra avancerade koldioxidlasersystem och används av kunder för högkvalitativ gravering och skärning av trä, akryl, plast, sten och mycket mer.

Ta reda på varför Legend-serien – från vår mindre Epilog Mini 18 till vår populära Helix Laser – är förstavalet för gravörer över hela världen, med sina rörelsekontrollsystem av högsta kvalitet och med flest funktioner på marknaden.

Och vi är stolta över att kunna säga att den är till 100 % utformad, konstruerad och byggd i USA!


valstillbehör

Valstillbehör för cylindriska objekt

Valstillbehöret låter dig gravera vinflaskor, muggar, glas, ficklampor och mycket mer.

Valstillbehöret är tillgängligt för alla Epilog Legend-system och ger dig förmågan att gravera flaskor, glas, ficklampor och andra cylindriska objekt.

Det har utformats särskilt för alla våra Legend-lasrar, och har byggts för att kunna hantera en lång rad olika former och storlekar. Tillbehöver justeras enkelt för olika längder, och kan till och med rotera cylindrar som har olika diametrar i olika ändar.PhotoLaser Plus-programvara

Programvara för fotobearbetning som optimerar dina fotografier för gravering på en rad olika material.

PhotoLaser Plus tar fotogravering med din Epilog Legend Series-laser till en ny nivå genom att enkelt bearbeta foton för gravering på alla typer av material.

Letar du efter ett system som graverar enastående fotografier? Eller ett system som graverar foton på ett konsekvent och förutsägbart sätt för dina kunder?Tillvalslinser

Förutom 2,0-tumslinsen erbjuder vi särskilda linser för specifika applikationer.

1,5-tumslins: gravering med den högsta upplösningen

Även om den vanliga 2,0- tumslinsen ger fantastiska detaljer har vår 1,5-tums linsanordning utformats för gravering med den allra högsta upplösningen samt etsning av extremt små typsnitt.


4,0-tumslins: skär tjockare material och inuti djupa områden

4,0-tumslinsen producerar en fokuserad stråle över ett längre vertikalt avstånd, vilket gör den idealisk för att gravera inom ett inbuktande område på en produkt, som till exempel på insidan av en skål eller en tallrik. Linsen används också för att skära igenom mycket tjocka material.
mini-ställ

Epilog mini-ställ

Ett lättanvänt ställ för att flytta på din laser.


Vector stiftbord

Höj och stöd dina skärmaterial för en bättre kantkvalitet.

Stiftbordet innefattar flyttbara stift som kan flyttas varsomhelst längs med bordets rutnät med hål varje tum (25,4 mm). De flyttbara stiften låter även användaren höja och stödja skärmaterialet på platser där lasern inte kommer att skära, vilket ger en möjlighet att eliminera reflektion på baksidan. Bordet låter dig även placera stift för att stödja delar som normalt hade fallit ut från skärmönstret. En användbar borttagbar ytplatta gör det enkelt att göra rent mindre delar utan att ta bort Stiftbordet.Luftkompressor

Blåser en konstant ström av luft över skärområdet.

Epilogs luftkompressortillval är tillgängligt för att arbeta med lasersystemens inbyggda Air Assist-funktioner. Rikta en konstant ström av luft över din skäryta för att ta bort hetta och brännbara gaser från arbetsområdet.

Legend Laser-serie, videoklipp

Titta på videoklipp om de kreativa laserapplikationer som finns tillgängliga för ägare av Epilog Legend-lasersystem, och det breda urval av material Epilog Legend-lasern kan gravera och märka.

Demonstration av roterande tillbehör

Installation av Epilogs roterande tillbehör

Lär dig att arbeta med ett roterande tillbehör, från val av bild till gravering.

Titta nu

Maskeradglasögon av trä

Träglasögon

Laserskurna träglasögon med gångjärn.

Titta nu

Gravering av iPhone 5

Lasergravering av Greklandsfoto på iPhone 5

Se hur vi graverar ett foto på Aten på en iPhone 5.

Titta nu

Demo om PhotoLaser Plus

Demonstrationsvideo om PhotoLaser Plus

En interaktiv presentation om hur man använder PhotoLaser Plus för att gravera in foton.

Titta nu

Gravering av godishjärtan

Lasergravering av godishjärtan

Se hur man graverar roliga godishjärtan.

Titta nu

Gravering av läderplunta

Video om gravering av läderplunta

Lasergravera en läderplunta med Steampunk-inspirerade mönster

Titta nu

Inläggning på skåpluckor

Video om inläggning på skåpluckor

Vi visar WOOD Magazine hur man lägger in pärlemor i en skåplucka.

Titta nu

Pappersskärning med lasern

Video om laserskärning av papper

Se hur vi skär ett invecklat mönster i papper med lasern.

Titta nu

Laserskuret trägångjärn

Videoklipp om laserskärning av trägångjärn

Laserskär ett anpassbart trägångjärn med din Epilog Laser.

Titta nu

Epilog Legend Lasergravyrmaskin, modeller

Tre modeller att välja mellan för att uppfylla dina behov.

Epilog Mini 18 Lasergravyrmaskin: Mini 18 är instegsmaskinen i vår Legend-serie och har en arbetsyta på 18 x 12 tum, men med gravering av högsta kvalitet. Om du letar efter en maskin som är fulladdad med funktioner men som även har ett rimligt pris är Epilog Mini 18 precis vad du letar efter.

Epilog Mini 24 Lasergravyrmaskin: Flytta upp till Mini 24 för en större arbetsyta (24 x 12 tum) som får plats med de flesta vanliga graveringsmaterialen. Den stora arbetsytan har plats för många standard graveringsmaterialblad och har också vår Radiance™-optik med hög definition!

Epilog Helix 24 Lasergravyrmaskin: För gravörer som vill arbeta med stora graveringsobjekt är Epilog Helix ett idealiskt val. Helixens generösa graveringsområde på 24 x 18 x 8,5 tum (610 x 457 x 215,9 mm) låter dig gravera flera objekt och även tjockare material såsom lådor och vaser.

Tekniska specifikationer för Epilog Legend-serien

Epilog Mini 18 Epilog Mini 24 Epilog Helix 24
Graveringsområde 18 x 12 tum
(457 x 305 mm)
24 x 12 tum
(610 x 305 mm)
24 x 18 tum
(610 x 457 mm)
Maximal materialtjocklek 4" (102 mm) 5.5" (140 mm) 8.5" (216 mm)
Maximal materialtjocklek med bordet borttaget 6 tum (152 mm) med ett graveringsområde på 17,5 x 10 tum (445 x 254 mm). 8 tum (203 mm) med ett graveringsområde på 23,5 x 11,75 tum (597 x 298 mm). 11 tum (279 mm) med ett graveringsområde på 23,5 x 17 tum (597 x 432 mm).
Lasereffekt 30 eller 40 watt 30, 40, 50 eller 60 watt 30, 40, 50, 60 eller 75 watt
Laserkälla Högteknologiska, digitalt kontrollerade och luftkylda CO2-laserrör är helt modulära, permanent uppriktade och fältersättningsbara.
Intelligent minneskapacitet Lagring av flera filer, upp till 64 MB. En rullande buffert låter filer av valfri storlek graveras.
Air Assist Anslut en luftkompressor till vår inkluderade Air Assist för att ta bort hetta och brandfarliga gaser från skärytan, genom att rikta en konstant ström av komprimerad luft över skärytan.
Laser Dashboard Laser Dashboard™ kontrollerar din Epilog Lasers inställningar från en lång rad av olika programvarupaket – från designprogram till kalkylbladsapplikationer till CAD-ritningspaket.
Red Dot Pointer Eftersom laserstrålen är osynlig får du med Red Dot Pointer-systemet i Epilogs Mini- och Helix-laser en visuell referens så att du kan se var lasern kommer att hamna.
Flyttbar hemposition När du graverar objekt som inte enkelt kan placeras i laserns övre hörn kan du ställa in en ny hemposition för hand, med den användbara funktionen Movable Home Position på lasergravyrmaskin i Legend-serien.
Driftslägen Optimerade raster-, vektor- eller kombinerade lägen.
Rörelsekontrollsystem DC-servomotorer med hög hastighet och kontinuerlig loop, som använder teknik för valskodning för exakt positionering.
Lager X-axel Slipat och polerat NeverWear-lagersystem av rostfritt stål.
Bälten Avancerade Kevlar-bälten av B-stil.
Upplösning Användarkontrollerad från 75 till 1200 dpi.
Kontroll över hastighet och kraft Styr hastighet och effekt genom datorn eller manuellt i steg om 1 till 100 %. Vektor-färgmappning länkar hastighet, effekt och fokus till valfri RGB-färg.
Utskriftsgränssnitt 10 Base-T Ethernet eller USB-anslutning. Kompatibel med Windows® XP/Vista/7/8/10.
Storlek (B x D x H) 27.8" x 26" x 13.5"
(706 x 660 x 343 mm)
34.5" x 26" x 16"
(876 x 660 x 406 mm)
36.5" x 32" x 39.8"
(927 x 813 x 1011 mm)
Vikt 70 lbs (32 kg)
100 lbs (45,5 kg) med ställ
90 lbs (41 kg)
120 lbs (55 kg) med ställ
180 lbs (82 kg)
Elektriska krav Automatiskt växlande strömförsörjning passar till 110 till 240 volt, 50 eller 60 Hz, enfas.
Maximal bordsvikt Mini 18 och 24 har en statisk bordsvikt på 22,7 kg (50 lb) och en lyftbordsvikt på 11,5 kg (25 lb). Helix 24 har en statisk bordsvikt på 32 kg (70 lb) och en lyftbordsvikt på 14 kg (30 lb).
Normal ljudnivå 59 db 59 db 62 db
Ventilationssystem 350–400 CFM (595–680 3/hr) externt avgasutlopp till utsidan eller ett internt filtreringssystem krävs. Det finns en utgångsport, 4 tum i diameter. 350–400 cfm (595–680 3/hr) externt avgasutlopp till utsidan eller ett internt filtreringssystem krävs. Det finns en utgångsport, 4 tum i diameter.
Gravera Skär
Trä x x
Akryl x x
Textil x x
Glas x
Belagda metaller x
Keramik x
Delrin x x
Väv x x
Läder x x
Marmor x
Matt skiva x x
Melamin x x
Papper x x
Mylar x x
Spånskiva x x
Gummi x x
Träfaner x x
Glasfiber x x
Målade metaller x
Kakel x
Plast x x
Kork x x
Corian x x
Anodiserat aluminium x
Rostfritt stål *
Mässing *
Titanium *
Råmetaller *
* Koldioxidlasrar kan märka råmetaller när de täckts med en lösning för att märka metaller. För mer information, se vår sida om lasermärkning av metall.
Har du ett material som du vill att vi testar? Vårt applikationsteam hjälper dig gärna.

Vi är stolta över att kunna säga att alla Epilogs lasersystem är till 100 % utformade, konstruerade och tillverkade i USA, i vårt huvudkontor i Golden, Colorado.

Ja! Det är hög efterfrågan på personanpassade och skräddarsydda produkter. Att lägga till en lasergraveringstjänst i din aktuella verksamhet är ett utmärkt sätt att nå nya potentiella kunder och erbjuda en uppskattad tjänst åt dina nuvarande kunder. Om tvivlar på hur lukrativt det är att äga ett koldioxidlasersystem kan du gå in på vår sida med användningsområden eller läsa våra många berättelser från framgångsrika kunder.

En del statistik om lönsamheten med lasergraverade produkter finns på webbsidan för LaserBits, som är en leverantör av laserkompatibla material. Där hittar du inköpspriser för laserkompatibla råmaterial och rekommenderade återförsäljningspriser för samma produkter när de har lasergraverats.

Se även våra nya starta eget-guide om att starta företag inom lasergravering och -skärning om du vill veta konsterna och knepen med att starta ett nytt laserföretag.

Du kan gravera inskannade foton, logotyper, punktmatriser, andra bilder, text och AutoCAD-filer. I grunden kan du gravera allt som går att skriva ut.

För att skära behöver du vektorbaserad grafik, t.ex. en .eps-fil eller Illustrator-fil.

Kom ihåg att graveringsresultaten blir bättre ju högre kvalitet det är på den grafik du arbetar med.

Ja. Våra fiberlasersystem kan märka nästan alla sorters råmetall permanent. Fiberlaserserien har utformats med en kombination av prisvärdhet och kvalitetsresultat i åtanke. Serien Fusion M2 har en arbetsyta på 32 x 20 tum (812 x 508 mm) eller 40 x 28 tum (1016 x 711 mm). Den plana flygoptiksdesignen i Fusion M2 är revolutionerande för ett fiberlasersystem och märker metall över en stor arbetsyta på kort tid.

Även om våra koldioxidlasersystem främst är till för att gravera och skära icke-metalliska material kan de också användas för att märka metall med hjälp av en metallmärkningsförening. Ladda ned vår PDF för att ta reda på mer om metallmärkning med ett</a> koldioxidlasersystem.

Eftersom vi använder koldioxid- och fiberlaser med låg styrka (30 till 120 respektive 10 till 50 watt) kommer strålen tydligt märka belagd och rå metall, men våra system är inte optimalt utformade för metallskärning. Våra fiberlasersystem kan vara kompatibla med skärning av tunna metaller då vi har sett att det går bra med tunt foliepapper på upp till 0,012 tum med våra fiberlasrar.

Kontakta vårt Applications Lab om du vill diskutera metallskärning och se om det fungerar med våra system!

Ja, lasern är helt säker att använda. Det är en klass 2-laser med 1 mW med kontinuerlig våg på högst 600–700 nm, vilket innebär att lasern är säkrad med sammankopplade enheter så att den inte körs med systemets luckor öppna. Det krävs ingen särskild säkerhetsutrustning för att köra lasern.

Driftskostnaderna för lasern kan enkelt beräknas genom att ange dina elektricitetskostnader i följande formel, även med vår mest energikrävande laser, på 120 watt.

Typisk maximal elkonsumtion = 1560 watt (detta förutsätter full effekt, lasern konstant på). Om ström kostar 0,075 USD/KWH i ditt område kostar det 0,117 USD/timme att driva lasern. Eller runt 12 cent i timmen, eller 96 cent i timmen under en 8-timmarsdag. (1560 x 0,075)/1000 = 0,117

Nej, en enda laser sköter allt! Våra koldioxidlasersystem graverar och skär de flesta icke-metalliska materialen samt belagd metall. Information om vilka material du kan gravera på och skära finns på vår sida Material .

Du kan ställa in lasern på att endast gravera (rasterläge), endast skära (vektorläge) eller att köra båda funktionerna i ett kombinationsläge. Lasern känner vilka delar den ska gravera och skära baserat på linjebredden, som du enkelt konfigurerar i ditt grafikdesignprogram.

Att investera i en ny dator är ett utmärkt sätt att se till att du får ut så mycket som möjligt av din nya laserutrustning. Varför då? Jo, för att moderna program kräver mycket av processorns hastighet och minne för att fungera. En bra dator kommer inte att betyda en enorm skillnad i hur din laser fungerar, men jämfört med en långsam dator kommer en ny dator att spara massvis med tid och frustration när du ska skapa konststycket som du ”skriver ut” till lasern. Många användare köper inte nya datorer för att använda dem med sin nya laser eftersom deras aktuella datorer redan fungerar väl för det. Det finns ingen magisk gräns som gör en dator för långsam. Om det känns bekvämt med din aktuella dators prestanda och hastighet behöver du förmodligen inte köpa ny dator. Följande rekommendationer är bara alternativ att överväga om du behöver en ny dator.

En ny dator behöver inte vara dyr för att fungera ordentligt! Även många av datorerna i det nedre prisspannet fungerar bra med laserprogram. Så länge du inte köper den absolut billigaste datorn bör det går bra. Något att undvika är dock processorerna Intel Celeron. Det är bra processorer som fungerar med lasern, men de bearbetar inte grafik med hastigheten som de flesta lasrar kräver.

  • Operativsystem: Alla nya Epilog-lasrar är utformade för att fungera med alla versioner av operativsystemet Windows 2000, XP, Vista, 7, 8 eller 10.

    Serien Fusion Laser är också kompatibel med Macs operativsystem OS X 10.7 och senare. Läs mer om Fusion Mac Driver här.
  • RAM (Random Access Memory): 512 MB rekommenderas. RAM-minnet är som ett slags korttidsminne. Det är snabbt, redo för datorn att använda och får tidskrävande aktiviteter att gå mycket fortare, om du har mycket minne. De flesta användarna märker ingen skillnad om de lägger till mer än 512 MB i sitt system, men nästan alla användare märker skillnaden i hastighet som 512 MB ger jämfört med 256 MB (256 MB är i princip snäppet under 512 MB).
  • Processorns hastighet: Ju snabbare processorn är, desto fortare går det att utföra fler aktiviteter. Även om det inte är nödvändigt att köpa den snabbaste processorn som finns bör du antingen ha en AMD Athalon- eller en Pentium 4-processor (köp inte en dator som har en Intel Celeron-processor, eftersom de är för långsamma för grafikanvändning). Processornas hastighet ökar ständigt, men processor som är 2,0 GHz eller snabbare är bra att börja med.
  • Nätverkskort (10/100): Alla nya datorer har ett nätverkskort (10/100) som standardutrustning. Förutom att du med den här tekniken kan koppla ihop flera datorer i ett nätverk kan du också skriva ut direkt från datorn till Epilogs system. Epilog skickar med en nätverksdelningskabel med varje lasersystem så att en dator kan skriva ut till en enstaka Epilog-system.
  • Hårddisk (20–30 GB): Det här är ett permanent minne i datorn. Många användare anser att man inte kan få för mycket hårddiskutrymme, men för de flesta av laserns användningsområden blir 20 eller 30 GB lagom för ett par års lagring. Tack och lov bygger de flesta datortillverkarna in hårddiskar med åtminstone 20 GB i dagens moderna datorer. Om du är osäker bör du köpa mer hårddiskutrymme än vad tror att du kommer att behöva. Det är så billigt att det är värt att vara på den säkra sidan.

Epilog Mini 18: 3,75" (95,25 mm).

Epilog Mini 24: 5" (127 mm)

Epilog Helix 24: 8" (203 mm)

+/- 0,01 tum (0,254 mm) över hela bordet
0,003 tum – 0,005 tum (0,0762 – 0,127 mm)

Mini 18 och 24 har en statisk bordsvikt på 22,7 kg (50 lb) och en lyftbordsvikt på 11,5 kg (25 lb).

Helix 24 har en statisk bordsvikt på 32 kg (70 lb) och en lyftbordsvikt på 14 kg (30 lb).

Skicka oss ett meddelande eller ring på +1 303 277 1188. Vi tillhandahåller gärna alla de svar du letar efter.

Få en gratis broschyr och prover

Få broschyrer och prov och mer information från oss eller vår lokala distributör.


laser engraver brochure
help desk software
Portions of this page translated by Google.