CO2-lasergravör

Lasergraveringsmaskiner

Vad kan man skapa med en lasergraveringsmaskin?

Epilog CO2 laser engraving machines, such as those in the Fusion Edge and Fusion Pro series, provide a wide range of possibilities. More versatile than router engravers or milling machines, CO2 laser engravers can quickly and easily customize wooden objects and products, engrave glasses or ceramic cups, etch on stone or plastic, mark coated metal plates, print on fabric and leather, and so much more!

Tack vare Epilogs användarvänliga design, gravyrprecision, repeterbarhet och snabba hastigheter ger dessa lasergraveringsmaskiner alla, från nybörjare till erfarna företagare, möjlighet att göra sina idéer och produkter på några minuter. Eftersom den är designad för att vara lika enkel att använda som en kontorsskrivare, så gör en CO2- eller fiberlasergraveringsmaskin att du kan skapa mönster med önskad programvara för grafisk design och "skriva ut" det direkt på alla produkter med din lasermaskin.

Epilogs lasergraverare

CO2 laser machine series, such as our Fusion Pro, Fusion Edge, and Zing Laser lines, come in a variety of speeds and laser powers, which can be configured to fit your needs.

 • Laserkälla: CO2-laser, 30–120 watts
 • Work Area: 16" x 12" (406 x 305 mm) up to 48" x 36" (1219 x 914 x 311 mm)
 • Maximal materialtjocklek: 4" (102 mm) upp till 13,25" (336 mm)

Vilka material är kompatibla med en CO2 lasergraveringsmaskin?

 • Trä
 • Extruderad eller gjuten akryl
 • Textil
 • Glas
 • Sten, marmor och granit
 • Läder
 • Anodiserat aluminium
 • Papper och kartong
 • Stämpelgummi
 • Och många fler!

Hur fungerar en Epilog Laser-maskin?

Lasermaskiner fungerar på samma sätt som kontorsskrivare, så processen är enkel. Att skära och gravera med en Epilog är lika enkelt som att följa dessa tre steg: välj mönster och utskrift, förbered lasern för ditt material med hastighets- och effektinställningar och tryck på GO för att starta!

lasermaskin inställning datordesign

Design och grafisk design

Skapa en egen design i praktiskt taget alla vektorgrafiska designprogram, t.ex. Adobe Illustrator®, CorelDRAW® och Inkscape, använd en av våra många lasergrafiker från Sample Club, ladda ned och importera vilken bild du vill gravera från en webbplats för stockillustration och fotografering.

lasermaskin välj förinställning materialinställningar

Laserinställning

Skicka ditt mönster till lasermaskinen som om du skulle skriva ut en fil. Med hjälp av Epilog Lasers programsvit eller skrivardrivrutinen ställer du in vilka laserparametrar du vill använda (t.ex. hastighet och effekt) eller välj standardmaterialinställningar i den omfattande Epilog Laser-databasen.

lasermaskin skär en design

Kör lasergraverat

Välj fil vid laserkontrollpanelen, sätt ditt graveringsmaterial i maskinen, stäng luckan och tryck på GO. Maskinen gör resten!

Fördelarna med att äga en Epilog Laser-gravör

högdetaljerad gravering av aztekkalendern

Lasergravering och anpassning

Epilog lasermaskiner kan gravera mönster i hög upplösning (1200DPI) med maximal hastighet, tack vare precisionen i det revolutionerande rörelsekontrollsystemet som finns i våra lasermaskiner. Laserskär och gravera allt du kan föreställa dig med en Epilog!

laser som skär detaljrik pappersinbjudan

Laserskär dina motiv

Laserskärningsmaskiner kan skära väldigt komplicerade och detaljrika mönster på papper, akryl, trä eller MDF med mera. Man kan skära anpassade gratulationskort, delar till 3D-modeller och prototyper, gummistämplar, träinlägg (intarsia) och mycket mer. Med en lasermaskin är din fantasi den enda begränsningen.

rödpunktsmarkering för enkel och snabb materialplacering

Snabb och enkel placering av material

Placera enkelt föremålen som ska etsas av lasern. Använd det övre vänstra hörnet som startposition för att placera dina delar eller material, eller flytta enkelt laserhuvudet och startpositionen till den plats där objektet ska graveras eller skäras.

lasergraverat ölglas på ett bord

Personanpassa vilken produkt som helst

Välj vilken produkt du vill och ge den en personlig touch genom lasergravering av en logotyp, ett fotografi eller någon anpassad design. Med ett så brett utbud av material för lasergravyr (som trä, glas, läder, metakrylat eller kartong) kan du anpassa nästan alla objekt, inklusive PR-gåvor, märkskyltar, troféer eller till och med smycken.

dubbla laserkällor med Co2 och fiberfunktioner

Alternativ med dubbla laserkällor tillgängliga (kombination av CO2 och fiber)

Du kan göra så att din CO2 lasermaskin också kan gravera och markera alla typer av rena metaller genom att lägga till en fiberlaser till din lasermaskin. Lasermaskiner med dubbla källor, såsom de i Fusion Pro-serien, gör att du kan utöka ditt produktutbud och därmed öka kapaciteten och tjänsterna som ditt företag erbjuder. Möjligheten att gravera och/eller skära alla typer av material ger dina kunder den tjänst de vill ha, och ger dig en konkurrensfördel mot dina konkurrenter.

fusion pro iris positioneringssystem med kamera

IRIS™ kamerabaserat positioneringssystem

För snabb placering av dina lasermönster på ditt material eller din produkt är Fusion Pro utrustad med det överlägsna kamerasystemet IRIS™. Tack vare Epilogs innovativa laserprogramvara, kameraoptiska teknik och användarvänlighet kan du dra och släppa dina mönster på skärmen på den plats du vill att det ska vara på objektet, och lasern kommer att lasergravera eller skära mönstret på exakt samma plats på materialet.

Få graverade prover och en broschyr med hela produktlinjen

Få broschyrer och prov och mer information från oss eller vår lokala distributör.

Maskinrekommendationer

Oavsett om du är en industriell tillverkare, ett litet företag, en skola eller ett hobbyföretag, så har vi lasermaskinen för att tillgodose dina behov. Från lasergravering av märkskyltar till riktningsskyltar och priser, våra lasermaskiner utformade för att göra allt. Ta en titt på vår fulla produktlinje.

Fördelarna med en Epilog Laser-gravör

ANVÄND EN MÄNGD OLIKA MATERIAL

Oavsett om du arbetar med trä, marmor, glas, läder, tyger, papper, metall eller andra material så har vi ett lasersystem som passar dig!

UTFORMAD FÖR ATT VARA LÄTTANVÄND

Lasern kopplas till din dator precis som en skrivare via USB eller Ethernet. Använd ditt önskade vektorbaserade designprogram och börja lasergravera!

SÄKER ATT ANVÄNDA - Klass 2-laser

Laserns sammankopplade metallkapsling har en klass 2-säkerhetsbedömning som tillåter säker användning i varje verkstad, hem eller kontor.

VI HJÄLPER DIN KREATIVITET ATT BLOMSTRA

Är du osäker på vad du vill skapa? Epilog tillhandahåller resurser för att inspirera med vår Sample Club, Youtube-kanal, Instagram och Facebook Fans-sida.

PRISVÄRD DESIGN

Ett datorlasersystem från Epilog är ett utmärkt val för ditt första lasersystem. Zing 16 kombinerar förstklassiga komponenter och gravering av högsta kvalitet i ett prisvärt datorpaket.

LÅNG LIVSLÄNGD, LUFTKYLDA METALLASERRÖR

Epilogs metall- och keramiklaserrör kombinerar fördelarna av en längre livslängd och lägre uppladdningskostnader och ger samtidigt skärning och gravering av högre kvalitet.


Ytterligare lasergraverade applikationer och projekt

lasergraverad trätunna Personliga trägåvor
Lasergraverad whiskeytunna
akrylpris vinnare på vetenskapsmässa Akrylpris och pokaler
Vinnare på vetenskapsmässa
Gravera enheter – Apple iPad laseretsad Gravering av enheter och elektronik
Anpassad gravering av Apple iPad
Laserravera dricksglas och priser Dricksglas och bartillbehör
Graverade restauranglogytyper på ölglas
Lasergraverat foto från bröllopsfest Lasergraverad fotoutskrifter
Bröllopsfoto ingraverat i trä
Lasermaskin för metallgravering och etsning Gravera metalldelar med serienummer (fiberlaser)
Lasermarkera streckkoder, logotyper och text

Kontakta oss på +46 33 20 43 00 eller fyll i formuläret ovan för att lära dig mer!

Fyll i formuläret om du vill ha kostnadsfria graveringsprover och en broschyr med hela produktlinjen. Beställ produktinformation

help desk software
Portions of this page translated by Google.