Lasergraveringssystem: så här används en Epilog Laser till att gravera mönster och etsa logotyper och foton.

Letar du efter en laser som kan gravera trä, akryl, plast, marmor och mycket mer? Du kan använda ett Epilog Laser-system för att etsa intrikata designer på alla dessa material och många fler.

Systemet är anslutet till din dator precis som en skrivare och skär ut mönster som du skapar i de vanligaste grafikprogrammen. Ställ in sidstorleken till storleken på det föremål du ska gravera, skapa din bild och skriv ut den med lasern. Den kan till och med att skära många olika material med samma system!

Det bästa sättet att beskriva hur våra lasersystem fungerar är att jämföra systemet med din skrivare. Genom att använda liknande teknik tar vi bilderna som du brukar skriva ut på papper, men istället lyser vi med en koldioxidlaserstråle som graverar och skär ditt motiv på en mängd olika material.


  • Lasergravyrmaskin: Koldioxidlaserkälla, 30–120 watt
  • Graveringsmaterial: Trä, akryl, plast, glas, läder, Corian, tyger, lackerade metaller, anodiserad aluminium, keramik, Mylar, pressboard med mera.
  • Skärningsmaterial: Trä, akryl, plast, polyoximetylen, tyger, läder, melamin, papper, gummi, faner och kork med mera

Fördelarna med att gravera med koldioxidlaser

  • Lasern använder en ljusstråle som graveringsverktyg, så ingen del av själva maskinen nuddar materialet som graveras.
  • Du behöver inget specialsystem som håller ner ditt graveringsmaterial, och det krävs färre förbrukningsvaror med Epilogs lasersystem.
  • Lasergravering ger en permanent, exakt och mycket detaljerad markering och graverar bilder med upp till 1200 punkter per tum.
  • Graveringskvaliteten är oöverträffad när det gäller att återskapa grafik.
  • Lasern ger ett extremt snabbt sätt att skräddarsy dina produkter. Om du vill gravera flera delar kan du med ett lasersystem snabbt skapa en hållare som håller fast produkterna på sin plats, sätta hållaren i lasern och gravera så många delar som ryms på graveringsbordet.

Vi tillverkar fyra olika produktlinjer med lasergraveringssystem för att tillgodose dina behov. Från vår skrivbordsserie Zing Laser till våra toppmoderna lasergraveringssystem i serien Fusion – vi har den lasergravör som du behöver.


Bildgravering med ett par enkla steg

Skanna in fotot för lasergraveringen Börja genom att skanna in eller importera din bild.
Fotot som ska lasergraveras på skärmen Importera din bild till CorelDRAW eller ett liknande designprogram. Ställ in din sidstorlek till storleken på delen som du ska gravera,
Inverterat foto för laseretsning på anodiserat material Konvertera fotot till gråskala. Eftersom vi graverar på anodiserad aluminium i det här exemplet har vi inverterat bilden.
Skärmbild på skrivardrivrutin Konfigurera laserns hastighet och styrka med hjälp av de rekommenderade inställningarna i instruktionsmanualen, och skicka sedan utskriften till lasersystemet för att utföra graveringen.
Laserkontrollpanel Slutför arbetet genom att välja din utskrift i lasermenyn och trycka på knappen "Go" så att graveringen börjar.
Lasergraverad anodiserad bild Arbetet är klart! Med hjälp av de här enkla stegen har du skapat en enastående gravyr som håller hela livet!


Vad är den högsta upplösningen som en Epilog kan gravera i?

Ett Epilog Laser-system kan gravera upp till 1200 punkter per tum, så att du kan få den högsta graveringskvaliteten på marknaden. Till och med i högsta hastighet kan våra lasersystem etsa med högsta precision.


Varför är era lasergraveringssystem bättre än ett glaslaserrör?

Genom att använda laserrör som är gjorda av metall med keramikkomponenter kan vi avfyra våra lasrar mycket snabbare än glaslaserrrör, vilket ger oss mycket högre graveringskvalitet. Dessutom kyls våra laserrör av luft. Ingen vattenkylning krävs.


Var kan jag få mer information eller boka en demonstration?

Fyll i formuläret på den här sidan så skickar vi dig lasergraverade och -skurna prover och en broschyr om hela produktlinjen som visar dig vad du kan göra med ett lasergraveringssystem.

Mer information

Få en gratis broschyr och prover

Portions of this page translated by Google.