Medvetenhet om bröstcancer: Skapa anpassad, lasergraverad väggkonst med en Epilog | JDS-konstläderpaneler

Så här kan du skapa anpassad, graverad väggkonst med en Epilog genom att använda JSD-konstläderpaneler och utskrifter från Inskscape.

Gravyrinställningar (JSD-konstläderpanel)
Maskin: 80 watt CO2 Fusion Pro 32
DPI500 Hastighet100 % Styrka30 % TitreringsmönsterStucki GraveringsriktningNedifrån och upp
(Se till att se de rekommenderade materialinställningarna i din maskins manual.)

Lasermaskiner är populär verktyg för att skapa eleganta heminredningsprodukter och uttrycksfulla föremål. För att hedra månaden för medvetenhet om bröstcancer har vi använt en Fusion Pro 32 och ett IRIS™ kamerapositioneringssystem och skapat den här häpnadsväckande och inspirerande väggkonsten. Genom att använda rosa konstläder från JDS Industries skapar lasern en drastisk kontrast mellan konstlädret och den svarta bakgrunden som visas undertill.

Gravyr av egna mönster på tyg och textilier är ett mycket populärt användningsområde för ditt lasersystem. Beroende på materialet kan gravyr direkt på tyget leda till en mängd olika stilar. På vissa textilier, som bomull och denim, bildar lasern ett nästintill blekt utseende eftersom den förångar ett tunt lager från ytskiktet. Andra material som ofärgad kanvas eller läder bildar en mörkare markering när de graveras. Oavsett om du graverar ett inspirerande eller hoppfullt budskap gör Epilogs system det enkelt att personanpassa en mängd olika tyger för att skapa elegant väggkonst och uttrycksfulla delar genom att endast trycka på en knapp.

Ett par saker att tänka på när man graverar på tyg:

  • Testa inställningarna när det är möjligt.
  • Starta med hög hastighet och låg styrka för att snabbt bränna bort det översta tygskiktet. En inställning med högre styrka kommer sannolikt att bränna igenom hela tyget.
  • Gravera i lägre upplösning. Att sänka DPI-nivån för gravyrarbetet innebär att lasern bränner färre punkter per tum, vilket bidrar till att säkerställa att lasern inte bränner igenom tyget helt och hållet.

Är du intresserad av en lasergravyrmaskin från Epilog Laser? Fyll i formuläret här på sidan om du vill få en komplett produktutbudsbroschyr med graverade och skurna prover eller ring numret nedan för mer information.


Telefon: +46 33 20 43 00

Beställ broschyr och prover utan kostnad

Få broschyrer och prov och mer information från oss eller vår lokala distributör.

*
*
*
*
help desk software