Vilka datorkrav gäller för att köra en Epilog Laser?

Förstå systemkraven som din dator bör uppfylla för att kunna använda en maskin från Epilog Laser.


Att investera i en ny dator är ett utmärkt sätt att se till att du får ut så mycket som möjligt av din nya laserutrustning. Varför då? Jo, för att moderna program kräver mycket av processorns hastighet och minne för att fungera. En bra dator kommer inte att betyda en enorm skillnad i hur din laser fungerar, men jämfört med en långsam dator kommer en ny dator att spara massvis med tid och frustration när du ska skapa konststycket som du ”skriver ut” till lasern. Många användare köper inte nya datorer för att använda dem med sin nya laser eftersom deras aktuella datorer redan fungerar väl för det. Det finns ingen magisk gräns som gör en dator för långsam. Om det känns bekvämt med din aktuella dators prestanda och hastighet behöver du förmodligen inte köpa ny dator. Följande rekommendationer är bara alternativ att överväga om du behöver en ny dator.

En ny dator behöver inte vara dyr för att fungera ordentligt! Även många av datorerna i det nedre prisspannet fungerar bra med laserprogram. Så länge du inte köper den absolut billigaste datorn bör det går bra. Något att undvika är dock processorerna Intel Celeron. Det är bra processorer som fungerar med lasern, men de bearbetar inte grafik med hastigheten som de flesta lasrar kräver.

Operativsystem: alla Epilog-lasrar i nuvarande produktion är utformade för att fungera med operativsystemen Windows 7,8, 10 och 11.

RAM (Random Access Memory): 512 MB rekommenderas. RAM-minnet är som ett slags korttidsminne. Det är snabbt, redo för datorn att använda och får tidskrävande aktiviteter att gå mycket fortare, om du har mycket minne. De flesta användarna märker ingen skillnad om de lägger till mer än 512 MB i sitt system, men nästan alla användare märker skillnaden i hastighet som 512 MB ger jämfört med 256 MB (256 MB är i princip snäppet under 512 MB).

Processorns hastighet: Ju snabbare processorn är, desto fortare går det att utföra fler aktiviteter. Även om det inte är nödvändigt att köpa den snabbaste processorn som finns bör du antingen ha en AMD Athalon- eller en Pentium 4-processor (köp inte en dator som har en Intel Celeron-processor, eftersom de är för långsamma för grafikanvändning). Processornas hastighet ökar ständigt, men processor som är 2,0 GHz eller snabbare är bra att börja med.

Nätverkskort (10/100): Alla nya datorer har ett nätverkskort (10/100) som standardutrustning. Förutom att du med den här tekniken kan koppla ihop flera datorer i ett nätverk kan du också skriva ut direkt från datorn till Epilogs system. Epilog skickar med en nätverksdelningskabel med varje lasersystem så att en dator kan skriva ut till en enstaka Epilog-system.

Hårddisk (20–30 GB): Det här är ett permanent minne i datorn. Många användare anser att man inte kan få för mycket hårddiskutrymme, men för de flesta av laserns användningsområden blir 20 eller 30 GB lagom för ett par års lagring. Tack och lov bygger de flesta datortillverkarna in hårddiskar med åtminstone 20 GB i dagens moderna datorer. Om du är osäker bör du köpa mer hårddiskutrymme än vad tror att du kommer att behöva. Det är så billigt att det är värt att vara på den säkra sidan.


Är du intresserad av att lära dig mer om Epilog Lasers skärnings- och gravyrsystem? Kontakta Epilog idag om du vill diskutera dina behov med en erfaren säljare!

Telefon: +46 33 20 43 00help desk software