Anpassa textilier och utrustning med en lasermaskin

Textilier så som fleece, denim och läder är mycket populära material för laseranpassning, både inom tillskärnings- och direkt-till-tyg-segmentet. På grund av deras otroliga precision kan lasrar skära även de mest invecklade mönster på många olika material. Och även om de verkar ömtåliga kan olika tyger graveras direkt utan att förminska materialets hållbarhet.

Gravera läderbokmärken med ett personligt meddelande, skär ut applikationer för att göra enastående märken och marknadsför dina företagskläder enkelt. Oavsett vilken applikation du tänker på kan en Epilog-lasermaskin hjälpa dig ta ditt tyg- eller textilprojekt från koncept till verklighet.

Laserskuren akrylpokal

Vad kan du skapa?

Tyg är ett perfekt material för lasergravering och tillskärning och möjligheterna av vad du kan skapa är oändliga. Vare sig du anpassar läder plånböcker, skär värmeöverföringsmaterial för personliga t-shirts eller etsar fleecetröjor för en företagsresa är Epilogs system perfekta för måna olika applikationer inom mode, tyg  och  beklädnad.

Mångsidighetens kraft

Eftersom så många tyger och textilier är laservänliga kan det hjälpa till att skapa nya intäktsströmmar om detta medium inkorporeras i din aktuella produktlinje. En lasermaskin låter dig skära och anpassa läderunderlägg, etsa canvastygväskor och anpassa fleecefiltar, huvtröjor och hattar. Du kan inte bara direkt gravera ett antal tyger, men du kan även skära dem! En Epilog-lasermaskin låter dig snabbt och enkelt laserskära twillapplikationer, läderhattsmärken, PVC-fria värmeöverföringsmaterial och  så mycket mer!

Skapa häpnadsväckande grafik

Lasergraverade tyger skapar en fantastisk färgkontrast. Fleece och mikrofibrer producerar vanligtvis ett mörkare utseende, medan denim och kraftig bomull brukar resultera i ett nästan bleknat utseende. Vi rekommenderar att du experimenterar med ett urval av tyger och inställningar för att ta reda på vad du gillar bäst!

Kombinera skärning och gravering

Många tyger lämpar sig för både skärning OCH gravering. Exempelvis kan lädermärken enkelt graveras med lasern och sedan skäras till en specifik storlek för att passa på hattar, ryggsäckar, handväskor osv. Värmeöverföringsmaterial är också ett populärt substrat som kan graveras och skäras. Gravering av värmeöverföringsmaterial eliminerar behovet för gallring och låter dig skapa mycket komplicerade designer.

Utforska

Från läder till twill, bomull till fleece och många andra material, tyger och textilier blir snabbt populära material för att anpassa med en laser. Kolla in vår provklubb med en stor samling populära substrat (inklusive tyg) där du kan hitta gratis designfiler och steg för steg-instruktioner för att arbeta med textilier!

Arbeta med värmeöverföringsmaterial

Förutom att direkt gravera tyger kan en laser också användas för att gravera värmeöverföringsmaterial för ett snabbare, renare och billigare alternativ till silkscreentryck. Titta på videon nedan och kolla in sidan för provklubben för mer information om hur vi gjorde det.

Enkel att använda

Det är lika lätt som att räkna till 3. Eftersom våra lasersystem i princip fungerar som vanliga skrivare är de  enkla att arbeta med.

lasermaskinsikon

Design

Skapa en ny sida i ditt grafikprogram. Importera eller skapa ditt egna mönster.

lasermaskinsikon

Installation

Skicka ditt mönster till lasern. I skrivardrivrutinen väljer du laserparametrarna du vill använda eller väljer en förinställd materialinställning från Epilogs omfattande databas.

lasermaskinsikon

Laser

Välj fil vid lasern, sätt ditt graveringsmaterial i maskinen, stäng luckan och tryck på GO. Lasern  sköter resten !

Maskinrekommendationer

Behöver du arbeta med stora tygbitar? Eller individuella mindre bitar? Vad du än behöver lasergravera har vi en maskin som passar ditt användningsområde. Överväg dessa maskiner för dina tyggraveringsbehov eller ta en titt på vår hela produktlinje.

Vad mer kan en laser göra?

Lasrar är mångsidiga maskiner som fungerar med många material och kan användas för att lägga till unika inslag i nästan  alla projekt. Titta på ett par andra populära laserområden.

help desk software
Portions of this page translated by Google.