Epilog Laser installerar G2 Galvo Laser System hos IMTS

epilog g2 galvolasersystem

”Här möts det bästa från två världar – den öppna arkitekturen och stora märkningsområdet hos våra koldioxid- och fiberlasrar har kombinerats med de blixtsnabba hastigheterna och precisionen hos ett galvolasersystem.”

Mike Dean, Epilog Laser

Chicago, USA (12 september 2016) – I samband med Industrial Manufacturing Technology Show (IMTS) presenterar Epilog Laser – den ledande tillverkaren av koldioxid- och fiberlasersystem för gravyr, skärning och märkning – nytillskottet G2, den första galvolasern som kan lasermärka över en stor arbetsyta utan att kvaliteten får stryka på foten eller att produktindexering krävs. G2 är en luftkyld, pulsad filberlaser som graverar i anmärkningsvärt höga hastigheter över en justerbar arbetsyta på upp till 609 x 609 mm (24 x 24 tum). Representanter från Epilog demonstrerar denna spännande nya enhet i monter N-6557 på IMTS, 12–17 september.


”Traditionella galvolasersystem hade tidigare två nackdelar”, förklarar Mike Dean, som är vice VD för försäljning och marknadsföring på Epilog Laser. ”Antingen fick du arbeta med en liten arbetsyta och fast fokuseller också fick du införa särskilda säkerhetsåtgärder för att få använda en öppen laser av klass IV i verksamheten.

”Nu har vi tagit bort begränsningarna genom att justera brännvidden och strålen med en unik, dynamisk fokallins som gör det säkert att gravera även stora delar (upp till 609 x 609 mm/24 x 24 tum)  i ett stängt skåp,” säger Dean.


Det finns även fler innovativa funktioner på G2:

  • Intuitiv knappsats för styrning av brännvidd – Tack vare den unika designen av Epilog G2 finns det inget behov av byta lins när du byter områdesstorlek. Operatören kan ställa in graveringsområdet med knappsatsen utan att behöva göra några mekaniska förändringar av systemet. Det går att växla bordsstorlek mellan 4 x 4 tum (101 mm), 16 x 16 tum (406 mm) och 24 x 24 tum (609 mm).
  • Märkningshastigheter på 2 m/sek – Svängbara speglar som med mikroskopiska justeringar kan rikta laserstrålen mot bordet för att möjliggöra otroligt snabb gravyr med stor detaljrikedom.
  • Smidig programintegrering – Skriv ut med laser från nästan alla Windows-baserade programpaket, inklusive AutoCAD, SolidWorks, streckkods- och serienummerprogram samt grafikprogram som CorelDRAW och Illustrator.

”Här möts det bästa från två världar – den öppna arkitekturen och stora märkningsområdet hos våra koldioxid- och fiberlasrar har kombinerats med de blixtsnabba hastigheterna och precisionen hos ett galvolasersystem”, säger Dean. ”Vi är stolta över att ha utvecklat denna spännande teknikprodukt och att kunna tillhandahålla den till tillverkare i alla branscher.”

G2 är tillgänglig i konfigurationer med 30 eller 50 Watt.


För mer information kan du kontakta:

Amy Dallman

Specialist inom marknadsföringskommunikation

Epilog Laser

+ 13032771188


help desk software