Varför kommer en laser att bli det populäraste verktyget på min designverkstad?

Fyra anledningar till att en lasermaskin blir nyckeln på din designverkstad, hackerspace eller tillverkningsverkstad.

En rad föremål skurna och graverade med en maskin från Epilog Laser

Hur bygger man en framgångsrik designverkstad? Det är verktygen på designverkstaden som lockar till sig användarna, och ju fler användare en verkstad har, desto mer framgångsrik kan verkstaden bli. Skaparna söker efter tillgång till maskiner som de inte kan äga själva på grund av exempelvis plats eller pengar, och ju mer mångsidiga och unika maskinerna är, desto bättre.

Vill du använda en laser på en designverkstad? Skriv upp ditt namn på listan! Med långa scheman och användare som väntar på sin tur vid en laser har vi frågat PR-chefen, styrelsemedlemmen/skaparen på Pumping Station: One i Chicago, Ray Doeksen, vad det är som gör lasern till den populäraste utrustningen på deras verkstad.

”Vi har två lasrar, bland annat Epilog Mini 24. Laserskärare är ofta det populäraste verktyget på designverkstäder. De är mer populära än andra maskiner, till och med än 3D-skrivare. De är snabba, relativt enkla att använda och blåser snabbt liv i ett projekt”, säger Doeksen.

En skärbräda i en maskin från Epilog Laser

En av de vanligaste frågorna en ny designverkstad ställs inför är var de ska investera i. I CNC-maskiner, 3D-skrivare eller lasrar. I en perfekt värld har man en obegränsad budget och kan skaffa alla leksaker som finns, men budgeten begränsar verkligen ens val. Många av verkstäderna har visserligen alla sorts praktiska, högteknologiska verktyg och resurser för skaparna, men vi hör glädjande nog att lasern är, om inte det populäraste, åtminstone ett av de populäraste verktygen på verkstaden. Alla dessa typer av utrustning kompletterar varandra på ett mycket bra sätt, men det finns ett par anledningar till varför en laserskärare kan vara mer eftertraktad.

Hastighet

Laserskärare är snabba. Alltså, riktigt snabba. Faktum är att man, beroende på projektets storlek, kan skära en prototyp med lasern på ett par minuter. Det går att lägga till ett graverat mönster på bara ett par minuter extra.

Närbild på träglasögon skurna med en Epilog Laser

Enkel användning

Utbildningen till lasern brukar gå väldigt snabbt eftersom den fungerar som en pappersskrivare. Det går att använda de flesta grafiska designprogrammen till att rikta in ditt konststycke och skicka det till lasern. Utbildningen hålls antingen av mer erfarna användare eller via en kurs som användarna måste genomföra innan de är behöriga att använda lasern.

Många olika material

Lasern fungerar med en mängd olika material, bland annat trä, akryl, tyger, kork, gummi och läder. Användarna kan gravera eller skära överblivet material, färdigmonterade produkter och till och med billig wellpapp. 3D-skrivare fungerar främst med plast. 3D-skrivare är i allmänhet billiga, men om man börjar använda specialfiber kan prislappen växa.

Ett schackspel av akryl skuret med en Epilog Laser

Rekrytering

Om en verkstad vill ha fler medlemmar är lasern en bra lösning. Om jobben och projekten har förberetts behöver man bara sätta in materialen och trycka på startknappen. Potentiella medlemmar kommer att förvånas över hur exakt och snabb lasern är.

Vad kan en laserskärare göra för en aktuell eller snart nygrundad designverkstad? Kontakta oss idag om du vill veta det. Vi ger dig en praktisk demo så att du själv kan se vilket otroligt tillskott en maskin från Epilog kommer att bli hos din verksamhet.Tror du att din designverkstad skulle ha nytta av en lasermaskin? Fyll i formuläret på den här sidan om du vill ha en komplett produktutbudsbroschyr med graverade och skurna prover eller ring numret nedan för mer information.


Telefon: +46 33 20 43 00Beställ broschyr och prover utan kostnad

Få broschyrer och prov och mer information från oss eller vår lokala distributör.

*
*
*
*


Populära sidor

help desk software
Portions of this page translated by Google.