Har du en produkt som behöver gravyr? Spara tid och pengar genom att göra det själv

Det har aldrig funnits ett bättre tillfälle att få lasertjänster på plats.

Linsenhet och fokusmätare inuti en Epilog Fusion

Du behöver en PR-vara med din logotyp för ett evenemang nästa vecka. Vad ska du göra? Betala höga avgifter för ett snabbt jobb såväl som höga leveranskostnader från ett PR-företag eller starta din egen laser och göra dina 100 enheter snabbt? Din produkt är precis det kunden söker men de vill tillföra ett eget meddelande på framsidan. Kontaktar du din leverantör av lasertjänster och får till svar att du kan få produkten nästa vecka, eller lägger du produkten i din maskin och gör graveringen med din kund hos dig?

Tills nyligen la de flesta små till medelstora företag ut lasergravyr och laserskärarjobb på entreprenad, t.ex. serienumrera företagets tillgångar, skapa företagsskyltar, PR-produkter och andra lasertillämpningar. Utveckling av utrustning och teknik har dock till största del raserat det ekonomiska hindret och fört lasergravyr och laserskärning i egen regi till företagen.

Företagsskylt skuren och graverad med en Epilog Laser
En jigg av metallplattor inuti en Epilog FiberMark 24

Med en ökad efterfrågan av lasergravyr/-skärningstjänster och med ökade produktionskörningar står tillverkarna inför ökade priser från leverantörerna. Detta har gjort att många tillverkare funderar på att utföra dessa jobb i egen regi. Med nya produkter på marknaden som innehåller lasergravyr ökar i intresse och mängden av jobb som läggs ut på entreprenad ökar, och till slut är månadsutgifterna för kundanpassade lasertjänster inte längre är kostnadseffektiva.

Ibland kan den tid det tar att kontakta leverantörer och reservera plats i deras produktionsschema leda till förseningar, allt från en dag till en vecka (eller mer!). Tillverkare kan reducera produktions- och leveranstider genom att installera laserutrustning i sina egna fabriker. Krav på korta leveranstider och behovet av att tillfredsställa oförutsedda kundkrav kan minimeras genom att kontrollen över laserskärningen tas över av företagen och resurser för lasergravyr/-skärning finns tillgängliga hela tiden.

En Epilog Zing med den främre luckan delvis öppna.

Tack vare utveckling av tekniken kan många funktioner som tidigare endast var tillgängliga i storskaliga industriella gravymaskiner nu finns i mindre bordsmodeller, utan att priset blir för högt och med samma höga resultat när det gäller kvaliteten. Dagens lasrar erbjuder den hastighet, produktivitet och effektivitet som krävs för att öka genomflödet och minska mängden avfall. En konstant förbättring av design- och tillverkningsprocesser har producerat lasersystem som är mer robusta och som kräver mindre underhåll än de gamla modellerna. Trots en fortsatt utveckling av tekniken förblir gravyr-/skärmaskiner relativt användarvänliga.

Lasergravering ger en permanent, exakt och mycket detaljerad märkning och graverar bilder med upp till 1 000 till 1 200 punkter per tum (DPI). Lasrar tillhandahåller även ett extremt snabbt sätt att kundanpassa produkter. Gravering av flera produkter samtidigt underlättas med ett lasersystem som tillåter användaren att snabbt skapa en jigg för att hålla objekt på plats och gravera så många produkter som får plats i laserns arbetsområde.

Skärmbild på programmet Epilog Job Manager.

Vissa tillverkare kan vara oroliga över att tillgång till expertis kommer att krävas i egen regi för att ta fram speciella konfigurationer för laserjobben och tillverka applikationer. Systemen från Epilog är dock ovanligt lätta att lära sig och kräver inte användning av proprietär programvara. Epilog Job Manager är dessutom ett kraftfullt verktyg och du kan spara och återanvända jobb som skickats till lasern. Förhandsgranska jobb, se de inställningar som använts på tidigare körningar, kör projekt igen och håll arbetet organiserat. Du kan lita på denna värdefulla resurs på alla de nuvarande systemen i våra laserlinjer.

iPad som lasergraverats med en Epilog lasermaskin.
Reklampennor med lasergraverad logotyp.

Förutom sina ursprungliga användningsområden tillåter ett lasersystem i egen regi att tillverkaren märker sina egna reklamprodukter såsom pennor eller kläder och serienumrerar tillgångar såsom företagets bärbara datorer och mobiltelefoner. Tillverkarna kan också utforma sin egen inre och yttre skyltning, anpassa kund- och/eller personliga gåvor och utveckla personalgåvor. Att gravera egna mönster på MP3-spelare, iPods, iPads, bärbara datorer och mobiltelefoner är ett otroligt lukrativt användningsområde för lasergravören och det kan hjälpa till att förhindra stölder.

Nästa gång du står inför en stram tidsfrist för att anpassa din produkt, kan du vara redo att imponera på din kund med egna gravyrtjänster. Kontakta oss genom att fylla i formuläret och få veta mer om hur egen lasergravering kan förbättra produktkvalitet och. effektivisera arbetsflöden

Funderar du på att utföra lasergravering och -skärning i egen regi? Fyll i formuläret här på sidan om du vill ha en komplett produktutbudsbroschyr med graverade och skurna prover eller ring numret nedan för mer information.


Telefon: +46 33 20 43 00

Beställ broschyr och prover utan kostnad

Få broschyrer och prov och mer information från oss eller vår lokala distributör.

*
*
*
*


Populära sidor

help desk software
Portions of this page translated by Google.