Sex tips för att maximera din laserproduktion

Tillämpa de här tipsen och se till att du får ut så mycket som möjligt av tiden vid lasern.

Trä graverat med "produktivitetstips"

En av de fantastiska sakerna med system för lasergravyr och -skärning är hur snabbt de kan etsa mönster eller till och med skära ut de mest invecklade mönstren. Trots det söker laseranvändarna alltid efter sätt att öka produktiviteten. Kör du din laser så effektivt som möjligt? Här följer ett par tips och knep att använda för att se till att du använder lasern efter högsta potential.

1. Gravera flera föremål i en sats

En sak som kortar ner produktionstiden är att skriva ut flera saker på en gång. Om du håller på med ett projekt som kräver gravyr på fler än ett föremål med samma eller liknande föremål, som minnestavlor eller underlägg, kan du skriva ut flera delar på en gång, istället för en åt gången. Vi har märkt att användarna, genom att gravera i satser, upplever att de arbetar upp till 37 % snabbare. Hur många som går att gravera på en gång beror på ditt bords storlek. För att göra det måste du förstora sidstorleken i ditt grafikprogram så att den matchar bordets fullständiga storlek i lasern. Sedan kan du fylla ett helt bord med en särskild sorts del och gravera alla på en gång. Det kan även vara praktiskt att använda en hållare.

En hållare full med lasergraverade Jenga-klossar

2. Justera upplösningen

Upplösningen är en annan faktor att ta hänsyn till när du vill öka genomströmningen. Det är viktig att ha en tydlig bild i alla gravyrjobb, men ju högre DPI-värde, desto längre tar det att gravera föremålet. DPI betyder punkter per tum, och ju högre DPI-värde, desto tätare blir punkterna graverade. Det leder till en mycket detaljerat graverad bild, men det kan ta längre än du vill. Genom att sänka gravyrens upplösning en aning kan du spara upp till 33 % av tiden eller mer. För att väga upp en lägre upplösning kan du överväga att använda olika dithering-mönster som finns i Epilogs skrivardrivrutin. Med dithering används de synliga punktmönstren med lägre DPI-värde och placeras slumpmässigt, vilket döljer den lägre upplösningen. Genom att hitta rätt kombination av upplösning och dithering-mönster kan du få resultat som både är snygga och går snabbare att producera.

Lasergravyr på en kavel av trä.

3. Använd färgmappning

Det går att använda färgmappning för att spara gravyrtid. Anta att du har ett mönster med tre kolumner, där varje innehåller cirka 20 namn. Lasern är standardinställd på att se mönstret som en bild, och laserhuvudet färdas över det vita området mellan kolumnerna för att gravera hela mönstret som du skickat till utskrift. Genom att använda färgmappning kan du hoppa över alla vita områden genom att tilldela varje kolumn olika färger och en associerad gravyrordning. Med den metoden graverar lasern en kolumn åt gången och färdas bara över det vita området mellan kolumnerna när det är dags att gå vidare till nästa uppsättning namn. Det arbetssättet kan spara dig upp till 43 % beroende på föremålen du graverar.

Tre kolumner med namn som är färgmappade i Corel Draw.

4. Förgravera föremål

Personanpassning är extremt populärt och är därför en lysande affärsmöjlighet, men enstaka jobb kan vara väldigt ineffektiva. Att ladda upp samma mönster om och om igen för att gravera samma föremål flera gånger kan kräva mycket av din produktionstid. Vi rekommenderar att du förgraverar ett lager med populära föremål innan enskilda beställningar kommer in. Titta till exempel på den här skärbrädan. Du kan enkelt förgavera huvudmönstret i den här designen på en sats med skärbrädor. När en order kommer in sätter du tillbaka en av de förgraverade brädorna i maskinen och anger ett efternamn eller en annan personanpassad fras i området "specialordern här". Det här lilla tillägget tar lite tid jämfört med att skriva ut hela designen igen. Genom att göra förarbetet kan du undvika flaskhalsar i din dagliga arbetsgång.

Lasergraverade skärbrädor av trä.

5. Använd centrerad gravyr

Ett annat tips är att centrera gravyren för att snabbt komma igång med specialanpassningsjobb på föremål som en telefon, utmärkelse eller något annat som kräver centrerad text eller grafik. Att centrera gravyren gör det lätt att arbeta med föremål i olika storlekar utan att behöva skapa en specialanpassad mall för var och en. Med den funktionen kan användaren flytta lasern för hand till mitten av föremålet som graveras. Ställ in mittpunkten som den nya startpositionen. Då kommer lasern att utgå från den punkten för att placera mönstret rätt. I jämförelse med att lägga upp anpassade filer och hållare sparar du mycket tid med den här metoden.

En akrylutmärkelse graverad med centrerad gravyr

6. Använd Job Manager

Vårt sista tips är att utnyttja Epilog Job Manager. Job Manager är ett enkelt sätt att strömlinjeforma ditt arbete med lasern. Det är en otroligt tidseffektiv åtgärd som ger dig tillgång till mekanismer som registrerar jobbtiden, en materialdatabas och mycket mer. Du kan anpassa programmet så att du enkelt hittar och återskapar jobb genom att trycka på en knapp.

Skärmbild på programmet Epilog Job Manager.

Vi hoppas att de här tipsen och knepen hjälper dig att göra dina gravyr-/skärningsäventyr mindre tidskrävande och mer produktiva. Ha så kul med lasern!Kan en laser hjälpa dig att bli mer produktiv? Fyll i formuläret på den här sidan om du vill ha en komplett produktutbudsbroschyr med graverade och skurna prover eller ring numret nedan för mer information.


Telefon: +46 33 20 43 00

Beställ broschyr och prover utan kostnad

Få broschyrer och prov och mer information från oss eller vår lokala distributör.

*
*
*
*


Populära sidor

help desk software
Portions of this page translated by Google.