Epilog-användare skapar personlig  skyddsutrustning

Laseroperatörer skiftar fokus för att hjälpa sjukvårdspersonal och gemenskapsmedlemmar.

Laserskurna maskklämmor i en Epilog Laser-maskin

När COVID-19 pandemin började har vi sett många kunder, distributörer och till och med Epilog-anställda använda maskiner för att skapa välbehövlig personlig skyddsutrustning och inte bara för vårdpersonal utan också för deras samhällen.

Det har varit så fantastiskt att se våra användare samlas på detta sätt. Nedan är bara några berättelser och projekt som vi har sett komma in. Om du skapar PSU med din Epilog Laser-maskin skicka ett meddelande till Amy Dallman så vi kan inkludera dig här!

All Wheel Engineering, LLC., San Diego, CA – Face Shields

Genom att använda både Epilog Fusion M2 och 3D-skrivaren har Tom Deadrick på All Wheel Engineering växlat från sina fordonsapplikationer till att skapa skyddsmasker sjukvårdspersonal i frontlinjen. Under de senaste veckorna har Tom donerat tusentals stycken till lokala sjukvårdsanläggningar i San Diego området.

En stapel laserskurna akrylkomponenter för ansiktsmask.
En kvinna som bär ett ansiktsskydd som PSU.
Två 3D -skrivare producerar maskkomponenter som PSU

Bauhaus Form + Function Lab på Bauhaus-Universität Weimar, Germany - Ansiktsmasker

Jason Reizner, som är chef för Bauhaus Form + Function Lab på Bauhaus-Universität Weimar och hans team har utvecklat ett visir som är helt laserskuret för att hjälpa dem på frontlinjerna i COVID-19 pandemin. Detta kan produceras från 0.5mm PETG-film på under en minut med deras 120-watt Fusion M2.

Designen för 'BauhausUniVisor' är öppen för alla under en gemensam kreativ licens och kan hittas här: BFFL | GitHub

Laserskuret klart akrylvisir som PSU i en Epilog Laser-maskin.

Centex Laser Engraving, Pflugerville, TX - Maskklämmor

Medicinska masker elastiska band kan skava huden rå bakom öronen. Centex började då laserskära medicinska maskklämmor i akryl. Istället för att fästa masken bakom öronen flyttas de elastiska banden bakom huvudet och de är akryl kan de steriliseras och användas igen.

Ett parti laserskurna maskklämmor i en Epilog Laser-maskin
Laserskuren maskklämma i akryl med medicinsk mask
Ett parti laserskurna maskklämmor i akryl
Maskklämma i akryl på baksidan av användarens huvud

Debra Salley, Epilog Laser - Ansiktsmasker

Vår helt egen koordinater av mässor, Debra Salley, använder sin Zing 24 för att skapa ansiktsmasker från t-shirts. Emedan dessa inte är masker av medicinsk kvalitet är de lämpliga för invånare i områden och kommuner som kräver masker när de är ute bland allmänheten.

En mask skuren ur en t-shirt i en Epilog Laser-maskin
Managern Deb Sally för Epilog-mässan bär sin laserskurna tygmask

Laser Depot & Northern Laser Systems - Lådor med aerosol

Våra distributörer från Laser Depot (Colombia, Sydamerika) och Northern Laser Systems (Wisconsin, USA), båda laserskär akryllådor för aerosol som de donerade till lokala sjukvårdsanläggningar. Dessa enheter används för att förhindra COVID-19 partiklar från att slungas ut under intubation av patient.

Laserskuren akryllåda för aerosol som sitter på ett bord
Laserskuren akryllåda för aerosol som sitter på golvet

I dessa osäkra tider finns det en sak som alltid kommer att kvarstå är den mänskliga andan som medvetet söker sätt att hjälpa. Tack till alla Epilog Laser-användare där ute som använder vår utrustning för att hjälpa era samhällen att möta utmaningen. Vi uppskattar dig!help desk software