Är en lasermaskin med dubbla källor rätt för dig?

Tre saker att fråga sig när man funderar på en lasermaskin med dubbla källor.

Flasköppnare graverade med lasermaskin med dubbla källor från Epilog

På lasermarknaden märks det att det har tillkommit ett stort antal lasersystem med dubbla källor. Vad är anledningen? Det finns en efterfrågan! Det är en väldig tilltalande aspekt att ha fler alternativ med ett lasersystem. Med ett system med dubbla källor går det snabbt och enkelt att välja den bästa laserkällan till ditt användningsområde.

För nybörjare inom laser omfattar de system med dubbla källor som vi avser här både koldioxid- och fiberlaserkällor i ett enda system. Koldioxidlasern är en laserfrekvens med många funktioner och fungerar bra med trä, akryl, plast, glas, marmor och mycket mer. Vad koldioxidsystemen inte gör däremot är att gravera djupt in i metall, och det är där tillägget av fiberlaserkällan fyller sin funktion. Beroende på system går det antingen att växla mellan källorna eller använda dem samtidigt, och det är bara att välja när du vill välja varje källa.

Fördelen med dubbla källor är systemets mångsidighet. Men vilka andra situationer kan kräva ett system med dubbla källor till rätt val för ditt användningsområde?

1. Planerar du främst att endast använda en källa?

Kommer du att köra koldioxidlasern 85 % av tiden och endast ibland behöva fiberlasern? Då är en maskin med dubbla källor ett lysande sätt att tillägga funktioner för materialbearbetning utan att lägga till ytterligare en maskin på företaget.

Ett verktyg graverat med en Epilog Laser med dubbla källor

Det är viktigt att komma ihåg att det med den dubbla källan endast går att använda en laser åt gången, så det kommer inte att gå att utföra koldioxids- och fiberjobb samtidigt. Om du planerar att hålla igång både koldioxid- och fiberlasern hela tiden kan vara ett bättre alternativ för dig att köpa ett koldioxidsystem och fibersystem separat.

2. Har du begränsat med utrymme?

Om du har begränsat med utrymme på företagets lokaler kan ett system med dubbla källor vara ett mycket intressant alternativ. Om du endast har plats för en maskin är systemet med dubbla källor ett lysande sätt att maximera funktionerna i din maskin utan att behöva utöka den fysiska arbetsytan.

En platta med metallplattor märkta med en fiberlaser från Epilog

3. Består din produkt av både metall och annat material?

Har du en produkt som innehåller både metall- och träytor och som du vill specialanpassa? Eller plast och stål? Hur är det med krom och läder? Då kan ett system med dubbla källor vara rätt val för ditt användningsområde. Med ett system som har dubbla källor går det att gravera med både koldioxidlasern (bland annat trä, akryl, läder) och fiberlaser (metall) i ett enda jobb som skickas till lasern.

En plunta av krom och läder graverad med både koldioxid- och fiberlaser i en maskin med dubbla källor från Epilog.

Nu kan du alltså bättre avgöra om ett system med dubbla källor är rätt val för dig. Genom att inleda inköpsprocessen med att fråga dig rätt saker blir du bättre förberedd på att avgöra om ett enda system med dubbla källor eller två separata koldioxidlasrar är rätt för dig.

Om du är intresserad av mer information om Epilogs system Fusion M2 med dubbla källor är du välkommen att kontakta oss, så vi kan ge ordna en demonstration hos distributören där du bor så att vet vilket alternativ som är rätt för din situation.

Tror du att du skulle ha användning av ett lasersystem med dubbla källor? Fyll i formuläret på den här sidan om du vill ha en komplett produktutbudsbroschyr med graverade och skurna prover eller ring numret nedan för mer information.


Telefon: +46 33 20 43 00Beställ broschyr och prover utan kostnad

Få broschyrer och prov och mer information från oss eller vår lokala distributör.

*
*
*
*


help desk software