De bästa laserskärarna och gravörerna för ditt användningsområde

Maskinrekommendationser för sex vanliga användningsområden med laser.

Insidan av en lasermaskin i Epilog Fusion Pro.

När du köper en laserskärare och gravör är det viktigt att du förstår din bransch, dina användningsområden och material så att du kan välja det allra bästa för dina behov. Även om Epilog tillhandahåller flera maskiner som fungerar oavsett dina krav på material har de här riktlinjerna utformats för att hjälpa dig att välja rätt laser för dina särskilda användningsområden.

1) Bäst lasergravör och skärare för ett litet företag

Zing 24 lasergravör och skärningsmaskin 50 Watt CO2 24 tum x 12 tum (610 x 305 mm)

Epilog Lasers lasermaskin Zing 24

Epilog Zing 24 är ett populärt alternativ för att starta ett litet företag, tack vare dess kompakta storlek och otroliga mångsidighet. Många laservänliga material (trä, akryl, plast osv.) finns i förskurna ark på 24 tum x 12 tum (610 x 305 mm), vilket passar perfekt med gravyrområdet i Zing 24!

Lasergravören drivs av ett 50 Watts koldioxidlaserrör med keramikkomponenter, som ger en balans mellan lång livslängd och låg laddningskostnad. Med en koldioxidlaser kan du gravera och/eller skära den breda variationen material som du troligtvis kommer att använda som egenföretagare, bland annat trä, akryl, plast, läder, tyg, anodiserad aluminium och mycket mer.

Lasermaskinen Epilog Zing i en verkstad på ett litet företag.

Epilog Zing 24 ger dig även möjlighet att lägga till ett valstillbehör för gravyr på glas, koppar, vinflaskor och andra cylinderformade föremål på upp till 5,25 tum (133 mm) i diameter.

Gravören är otroligt enkel att använda och är utformad att fungera genom en skrivardrivrutin. Du kan ställa in ditt mönster i nästan vilket grafiskt designprogram som helst, bland annat Adobe Illustrator, Photoshop, CorelDRAW, AutoCAD, Inkscape och många fler. Ställ in din sidstorlek till storleken på delen eller området du graverar, ordna mönstrets layout precis som om du skriver ut på papper och skicka det till lasern. Du kan välja en hastighets- och styrkeinställning baserat på det material du använder.

Läs mer om serien Zing Laser.

2) Bäst lasergravörer för glasetsare

Epilog Helix lasergravör och skärningsmaskin 60 Watt CO2 24 tum x 18 tum (610 x 457 mm)

Lasermaskinen Epilog Laser Helix

Epilog Helix är en favorit för glasgravörer tack vare det motordrivna bordets stora z-djup. Genom att flytta bordet nedåt kan du placera ett stort föremål på upp till 8 tum i diameter på det valfria valstillbehöret. När du vill gravera en magnumflaska med vin eller en stor vas blir det här en ovärderlig funktion.

Det 60 Watts förseglade laserröret av metall/keramik är ett utmärkt alternativ för glasetsare och har styrkan att köra lasern i hög hastighet för gravyr.

Laseretsade glasburkar.

Du kan välja att lägga till den 4 tum långa linsen för att gravera ett bord fullt med glas utan att använda valstillbehöret. 4-tumslinsen förlänger laserstrålen och ger därmed en längre brännpunkt så att du kan gravera runt en kurva på vinglas och koppar utan att behöva rotera glaset.

Läs mer om Serien Legend Laser.

3) Bäst lasergravör och skärmaskin för resor

Epilog Mini 18 lasergravör och skärningssystem 40 Watt CO2 18 tum x 12 tum (457 x 305 mm)

Lasermaskinen Epilog Laser Mini 18

När du söker efter ett litet och lätt lasersystem för att resa till hantverksmässor, jobbmässor och andra evenemang är Epilog Mini 18 ett lysande alternativ. Lasermaskinen väger endast 70 lbs (32 kg) och är enkel att flytta. Dessutom kan du välja att lägga till en rullvagn som monteras direkt på laserstommen och som för maskinen till en bordshöjd som är lätt att nå. Alternativt kan du sätta lasern direkt på ett bord eller en filtreringsenhet för att maximera utrymmet i din verkstad eller ditt stånd.

Epilog Lasers maskin i ett litet utrymme.

Det 40 Watt starka systemets kraftiga laserrör skär igenom upp till 6 cm hårdträ och akryl i ett drag. Att visa upp lasern vid evenemang gör många snabbt fascinerade av ditt utrymme, eftersom deltagarna kan se lasern arbeta på dina produkter. Du kan även erbjuda anpassningar direkt genom att lägga till kunders namn och evenemangsdatum på dina föremål på evenemanget eller mässan.

Med funktionen för centrerad gravyr kan du snabbt konfigurera anpassningsjobb direkt åt lasern. Välj bara mittpunkten på ditt föremål, rita en vektorsruta runt mönstret du vill gravera och kör vektorsjobbet med locket öppet och Red Dot Pointer på. Det ger dig den exakta platsen där mönstret kommer att graveras! Att du aldrig behöver gissa eller mäta i evigheter innebär att du kan köra lasern på ett evenemang med minimalt krångel.

Läs mer om Serien Legend Laser.

4) Bästa lasern för användningsområden med metallmärkning

Epilog FiberMark S2 30 watt fiber 610 x 305 mm (24" x 12")

Lasermaskinen Epilog Laser FiberMark S2

När många av våra kunder letar efter en lasergravör som kan hantera mer industriella användningsområden, som metallgravyr, streckkodning och serienumrering på olika delar, brukar de söka sig till FiberMark. Med det systemet går det att gravera direkt, och djupt, i nästan alla metaller och ändra färgerna på industriplaster när de graveras. En 30 W fiberlaser bildar snabbt flera märkningar på bland annat stål, aluminium och mässing samt etsade, polerade och glödgade märkningar.

Industridel märkt med en maskin från Epilog Laser.

Gravera 2D-, datamatris-, UPC-koder eller andra typer av streckkoder med en FiberMark. Du kan etsa streckkoder på metalltaggar att fästa på dina maskiner eller till och med placera ett helt föremål i lasern, genom att använda det stora arbetsområdet på 610 x 305 mm (24 x 12 tum). Gravera ett anpassat föremål eller flera delar samtidigt.

Läs mer om FiberMark S2.

5) Bäst lasergravör och skärare för designverkstäder och skolor

Epilog Fusion Pro 32 75 watt koldioxid 812 x 508 mm (32 x 20 tum)

Lasermaskinen Epilog Laser Fusion Pro 32

Epilogs nya serie Fusion Pro omfattar två laserstorlekar: 812 x 508 mm (32 x 20 tum) och 1219 x 914 mm (48 x 36 tum). De här mycket efterlängtade systemen medför branschens snabbaste gravyr och mest exakta kameraplaceringsfunktioner i ett lasersystem.

Serien Fusion Pro introducerar Epilogs IRIS™ kamerasystem, som omfattar två övre kameror så att användarna kan se en realtidsbild av laserbädden, och laseranvändarna kan med precision placera sina konstverk på gravyrstycket på kortare tid än någonsin. Det går även att använda ytterligare en kamera vid linsanordningen för att hitta registreringsmärken på delar som har tryckts på förhand.

Epilog Lasers maskin i en designverkstad.

IRIS kamerasystem i nya Fusion Pro är en avgörande faktor för de som letar efter högpreciserad och snabb projektkonfiguration.

Serien Fusion Pro innehåller även:

  • Highest Engraving Speeds: The Fusion Pro’s 165 IPS (4.2 m/s) engraving speed and 5G acceleration combine to provide the fastest engraving in the industry.
  • Pekskärm vid lasern: Välj mellan jobb och ändra inställningar precis vid lasern från den lättanvända pekskärmen.
  • Funktioner i SAFEGUARD™: Håll de mekaniska delarna i din lasermaskin renare än någonsin tidigare med bälgutrymmen på sidorna, en heltäckt x-axelanordning och täckt linsanordning.

Läs mer om Serien Fusion Pro Laser.

6) Bäst lasergravör och skärare för snickare

Epilog Mini 24 60 Watt CO2 24 tum x 12 tum (610 x 305 mm)

Lasermaskinen Epilog Laser Mini 24

Snickare brukar leta efter en mängd olika funktioner – lågt pris, enkla jobbinställningar och generös lasereffekt. Den här modellen har alla de sakerna och ett vektorsskärbord inbyggt i systemet samt ett laserrör som kan skära igenom 9 cm trä i ett drag. Vänd upp linjalerna på gravyrbordet för att snabbt ta bort gravyrjobbsplattan och placera det ihåliga skärbordet i maskinen.

Lasergraverad skärbrädor av trä.

Bra avgasutblås blir viktigt för alla snickare. Därför bör du montera en stark avgasfläkt på baksidan av laserns 4-tumsport för att få bort rök och ångor från arbetsområdet. Genom att ansluta en liten luftkompressor på maskinens baksida kan du även använda Mini 24:s inbyggda funktionen Air Assist, som blåser en ständig luftström på arbetsytan så att lågor dämpas när du skär igenom tjockare träsorter och så att du får bästa möjliga kantkvalitet. När du är klar med att skära ditt projekt samlas alla delar som har fallit igenom skärbordet upp av den praktiska, löstagbara smulbrickan. De kan sedan enkelt kasseras.

Högupplöst gravyr är mycket viktigt för en snickare, och Mini 24 ger dig Epilogs berömda gravyrkvalitet. Med upplösningar på upp till 1200 dpi kommer du inte att hitta någon maskin på marknaden som kan gravera så detaljerad grafik i så höga hastigheter.

Läs mer om Serien Legend Laser.

Vilken laser är rätt för ditt användningsområde?

Du bör gå igenom dina specifika behov för att hitta den modell som bäst passar din situation. Vi rekommenderar alltid att du bokar en livedemonstration med någon av våra distributörer som finns globalt. De kan lära dig hur enkelt det är att använda lasern och hjälpa dig att hitta rätt maskinstorlek och effekt för din budget. Fyll i det här formuläret för att beställa en broschyr och en exempeluppsättning så att du kan börja skapa med din egen lasermaskin från Epilog Laser!

Är du redo att bestämma vilken maskin som passar dig bäst? Fyll i formuläret på den här sidan om du vill ha en komplett produktutbudsbroschyr med graverade och skurna prover eller ring numret nedan för mer information.


Telefon: +46 33 20 43 00

Beställ broschyr och prover utan kostnad

Få broschyrer och prov och mer information från oss eller vår lokala distributör.

*
*
*
*


Populära sidor

help desk software
Portions of this page translated by Google.