Hoppa till huvudinnehåll
Hem  /  Företag  /  Blogg  /  CO2-laserrör – glas vs. metall
Ett ställ med epilog laser co2-lasertuber av metall

Glass jämfört med CO2-laserrör i metall

Varför är Epilog-lasermaskiner byggda med luftkylda laserrör av metall?

Om du överväger att köpa en When you’re looking to purchase a CO2-lasermaskin finns det en del punkter att överväga. Ett av de primära attribut som skiljer system på marknaden åt är typen av laserrör maskinen använder som sin laserkälla. De två huvudalternativen som finns är vattenkylda glasrör och luftkylda metallrör. Epilog-lasermaskiner kommer utrustade med metallrör. Våra rör är också byggda med keramikkomponenter av keramik. Låt oss titta på laserrör av både glas och metall och varför vi tror att metallrör är det bättre alternativet.

Laserrör av glas

Vattenkylda laserrör är ofta ett tilltalande alternativ, primärt eftersom de sänker kostnaderna. Glassrör kostar mindre plus att deras laser produceras av utgående gas med direkt ström (DC) vilket är en relativt prisvärd process. Glasrör producerar också strålar av hög kvalitet som fungerar väl för laserskärning. Dock kommer laserrör med ett stort antal nackdelar.

Nästan alla glasrör måste kylas med vatten. Glas är en dålig värmeledare, vilket innebär att det krävs cirkulerande vatten för att få ner värmen. Utan ett vattenkylningssystem blir ett glaslaserrör överhettat och oanvändbart. Ett sådant kylningssystem ökar kostnaderna och arbetsbelastningen och medför fler felsökningsmoment som måste hanteras.

Ett koldioxidlaserrör av glas.

Behovet av ett vattenkylningssystem medför även vissa säkerhetsrisker. Likströmmen som exciterar koldioxidgasen i ett glaslaserrör måste drivas vid väldigt hög spänning. När sådana spänningsnivåer kombineras med ett vattenkylningssystem kan konsekvenserna leda till dödsfall om något går fel.

DC-excitationsprocessen begränsar frekvensen med vilken laserröret kan pulsera. När en laser graverar skjuter den inte i en kontinuerlig ström. Snarare "pulserar" den medan den rör sig längs materialet och avlossar många gånger per sekund. DC-exciterade laserrör pulserar mindre frekvent vilket betydlig minskar graveringshastigheter och sänker graveringskvaliteten.

Närbild på ett glaslaserrör.

Det råder även bekymmer avseende livslängden på växelströmsexciterade glasrör. Glas är till naturen ömtåligare än metall, och risken för skador under frakt och montering är högre. Den främsta farhågan med glasrör är att växelströmsexcitation gör att ett rörs optik och elektroder bombarderas med joner, vilket med tiden ökar risken för försämrad kvalitet. De flesta glasrör omfattas endast av sex månaders garanti, och när ett laserrör av glas går sönder efter den perioden brukar man behöva köpa ett helt nytt laserrör, vilket höjer kostnader och avfallsmängder.

Laserrör av metall

Den enda nackdelen av laserrör av metall är deras högra kostnad. Den kostnaden ger dig dock sinnesfrid avseende prestation, hållbarhet, säkerhet och storlek.

Ett koldioxidlaserrör av metall inuti en maskin från Epilog Laser.

Epilogs CO2-lasertuber av metall och keramik är lyftkylda och deras gas går ut genom en radiofrekvens alternerande ström (RF). Korrekt reglering av temperaturen kräver endast fläktar som är direkt inbyggda i våra maskiner. Detta reducerar inte bara vår spatiala fotavtryck utan tar även bort behovet för (och kostnaden av) ytterligare utrustning och begränsar antal objekt som kräver underhåll. Dessutom undviks de säkerhetsfarhågorna som presenteras genom vatten som kyls runt hög spänning.

En RF-excitationsprocess ger snabbare laserpulsering, som ger högre graveringshastighet och finare detaljer i den färdiga gravyren. Metallrör är även mer tåliga och håller mycket längre än glasrören.

Epilog Lasers tillverkningsanläggning

På Epilog Laser väljer vi att bygga våra maskiner med luftkyld metall och keramiska CO2-laserrör för att säkerställa att våra kunder får de bäst presterande systemen. Alla våra rör backas av vår tvååriga garanti vilket säkerställer minimalt med problem i de få fall något stör dig. Och i dessa få instanser kan våra laserrör av metall snarare underhållas än bytas ut.

Med laserrör av glas kan du uppnå laserskärning av god kvalitet till ett lågt pris. Med laserrör av metall får du både laserskärning och lasergravering av högsta kvalitet tillsammans med tilliten att lasern kommer att hålla mycket längre, kommer att gravera snabbare och vara mycket säkrare.

Varje situation och budget är unik, och det är viktigt att göra efterforskningar om vilken lasermaskin och vilket laserrör som är det bästa alternativet för dig och ditt företag. Vi anser att du banar väg för långsiktiga framgångar genom att investera i ett luftkylt laserrör av metall. Epilog Laser har funnits i över 30 år, och vi vill gärna att även du är med i leken.

Andra nyheter

Epilog Laser expanderar Fusion Maker Laser Series

Fusion Maker 24 och 36 nu del o...

Topp 10 Vanliga laserfrågor från Epilog Fans

Våra fans frågade, och vi svarade -...

Lasergraverande strukturstämplar för läder med MDF och akryl

Ett roligt sätt att använda din laser machi...

Glass jämfört med CO2-laserrör i metall

Varför är Epilog Laser maskiner bui...

fem högtidspresenter som du kan göra med en laser

Imponera på dina vänner och familj t...

Har du en berättelse du vill se presenterad?

amy dallman

Pressansvarig för Epilog Laser:

amy dallman
Specialist inom marknadsföringskommunikation
+1 (303) 277-1188
AmyD@epiloglaser.com

Om Epilog Laser


Sedan 1988 har Epilog Laser utformat och tillverkat flygande-optik-baserad CO2 och fiberlasersystem som kan gravera och skära trä, akryl, plast, tyg, gummi och många andra material. Epilog specialiserar sig på utveckling av lasersystem med en oöverträffad kvalitet när det kommer till märkning och skärning på alla typer av material. Företaget producerar mångsidiga och tillförlitliga system som är prisvärd och lätta att använda. Mer information finns på www.epiloglaser.com.